Tag: Vliegbasis Twente

project.Z34
‘Südlager Panzer Haus’ op het Vaneker te Enschede

Richting oplevering, zie hier de robuuste zwevende paraplu van CorTen staal, zeker tevreden met het resultaat ! [was ook technisch gezien een uitdaging om dit te kunnen realiseren]


project.ATV
Gevelstudies

Momenteel zijn wij bezig met het ontwerp van deze woning op ‘t Vaneker te Enschede. Het programma van eisen zijn verwerkt in de plattegronden, momenteel werken wij aan de gevels, zie hier enkele ontwerpschetsen.


project.PSP
MONUMENTENDAG-OPENING komende zaterdag 11.00 u.

 

Michiel de Wit heeft samen met gewaardeerde collega, en leermeester, architect André Beumers het STORK paviljoen ingericht. André is as architect zeer begaan met de architectuur van o.m. binnensteden en heeft op dit gebied prachtige werken gerealiseerd. In het kader van de opening komende zaterdag om 11.00 u.,en daaraan gekoppeld, de open Monumentendag worden er rijks- gemeente- historische- toekomstige- aardkundige- en tijdelijke monumenten tentoongesteld. Zie hier een voorproefje.


project.Z34
Contouren zichtbaar

 

De contouren van deze uitgesproken ver,- en aanbouw van het voormalige  ‘Südlager Panzer Haus’ op het Vaneker te Enschede worden zichtbaar ! Aan het bestaande massieve hoofdvolume wordt een ‘zwevende paraplu van Cortenstaal’ gerealiseerd. Het ‘achterom’ is in zwart beton met een houten planken structuur uitgevoerd. Benieuwd naar het eindresultaat !!  Meer info : zie ‘bouwen in ‘t Vaneker’


project.Z34
bouw ‘Südlager Panzer Haus’ , plan Vaneker te Enschede in volle gang

De bouw van het ‘Südlager Panzer Haus’ is in volle gang. Na weken van asbest,-  en sloopwerkzaamheden [massieve muren > 50 cm !] wordt nu toegewerkt naar het eindresultaat. Inmiddels is de fundering van de aanbouw gestort. Binnenkort worden de contouren van het eindproduct waarneembaar. 

meer info over dit project : www.projectdwg.com/Project.DWG/z34/

 


project.Z34
Südlager Panzer Haus

De kracht van het huis ligt in de tegenstelling van een gesloten formele kant aan de openbare zijde van het kavel, tegenover een zeer open informele kant aan de privé zijde van het kavel. Als voormalig bunker vervult Z34 daarmee de rol als onderdeel van het coulissen ensemble, tegenover de rol van hedendaags woonhuis – waarbij de bewoners (achter de coulissen) in het landschap wonen en de bestaande bouw vanuit de aanbouw kunnen ervaren. De samenhang tussen oud en nieuw toont zich zeer doeltreffend in hoe de daglichttoetreding het plan programmatisch ondersteunt door de dag heen en jaargetijden.

De verbouwing van Z34 start begin dit najaar.


project.FRJ
Herbestemming voormalige kazerne zuidkamp enschede

WWW_160627)_FRJ_blog

Onlangs hebben we de eerste schetsen-massastudies [ landschappelijke inpassing ] gepresenteerd. Doel is om, in tegenstelling tot de wat robuustere en monumentaal bestaand hoofdvolume, een lichtere en meer transparant bij-volume met een extra leefprogramma toe te voegen.