Tag: tussenwoning


project.SHW
Ambacht

WOO_151012_ba.mcd

 

De erker uitbouw van deze woning in CorTen staal op de 2e verdieping gaat als een zwevende schijf werken. Het CorTen stalen kader komt 50 cm ‘los’ van de gevels door deze hier rondom met spiegels te bekleden. In dit gevel valt of staat de expressie met de detailering waar zorgvuldig aandacht aan is besteed.


project.SHW
Ontwerp tussenwoning Boddenkamplaan te Enschede

SHW_151104_blog

Ontwerp voor een bijzondere tussenwoning aan de Boddenkamp te Enschede. Het hoofdvolume wordt in een chique, grijs-blauwige langformaat- steen uitgevoerd. De uitkragende erker aan de voorzijde wordt het bijzondere element. Deze wordt uitgevoerd in zgn. [ roestig ] Corten staal. Vergrijzende houtsoorten [ met een fraaie dakopbouw/veranda ] en blank aluminium kozijnen complementeren de expressie van het ontwerp.

Deze woning wordt gelijktijdig gerealiseerd met project.WBW: zie hiervoor :

Ontwerp project.WBW


project.WBW
Ontwerp voor een tussenwoning Boddenkamp te Enschede

Maquette_WOO_Collage_Project_DWG3

Ontwerp voor een tussenwoning aan de Boddenkamp te Enschede. Het trappenhuis meandert door de woning en draagt bij aan de ruimtelijkheid. Hoge plafond zowel voor , als achter versterken deze ruimtelijke opzet. De gevels worden gezien als een ‘patroon van metselwerk vlakken’. [ wordt vervolgt ]


project.YFR
Verdiepingsvloer tussenwoning Amsterdam

Michiel_de_WIT_ProjectDWG_Enschede_YFR_150428_blog

Afgelopen vrijdag bouwvergadering te Amsterdam. Belangrijk moment; door het split level principe is met name de verdiepingsvloer een belangrijk moment. Met name constructief, veel wapening en staalconstructie’s om de stabiliteit te waarborgen.  Dus reden om een en ander te controleren. De ruimtelijkheid zoals voorgesteld in de maquette wordt in de praktijk nu duidelijk. Door de doorkijken en binnentredend daglicht wordt deze woning een ruimtelijk feest ! [ wordt vervolgt ]


project.A-H
Voorlopig ontwerp

Michiel_de_WIT_ProjectDWG_Enschede_A-H_150328_blog

Van deze tussenwoning, die gerealiseerd wordt in het Boddenkamp te Enschede, hebben wij de afgelopen week de maquette gepresenteerd. Het ‘wonen’ beneden is prettig royaal, ook doordat de uitbouw aan de achterzijde een bovenlicht krijgt waardoor het zonlicht diep de woning binnendringt. De voorgevel is gedacht in een grijzige steen met antraciete ingekaderde aluminium kozijnen [ wordt vervolgt ]