Tag: Ruimtelijk wonen

project.PKL
Sculpturale aanbouw

1:100 vormstudies; rechtsonder = bestaand

Deze, door ons gerealiseerde woning in 2004, krijgt een nieuwe aanbouw. Het ontwerp, een ‘vakantiehuisje‘ aan huis, met een extra hoog plafond en entresol, is opgevat als een parasiterende houten sculptuur. Door de aanbouw juist hoger te maken, heeft deze een volwaardige uitstraling, door de hoge ramen blijft het daglicht diep de bestaande woning binnentreden. De ruimte creëert een extra, en ‘eigen‘ leefruimte tuingericht, binnen en buiten vloeien hier in elkaar over.


project.EET
Pizza’s bakken in de tuin

Zojuist opgeleverd, project.EET. Door het opgetild volume van de verdiepingen beleven de bewoners het daglicht van alle kanten en ontstaat een sterke verbinding met buiten. De binnenmuur loopt door naar de tuin waar een pizzaoven met schoorsteen het terras afschermen van de straatkant.