Tag: Ruimtelijk wonen

project.MAG
Bijbouw Museumlaan te Enschede

Ontwerp voor een bijbouw aan de Museumlaan te Enschede. Deze fraaie, door ons gerealiseerde woning in 2014, krijgt geheel in de stijl van de woning een uitbreiding. Een fraaie studio met ‘lichthapper’ gecombineerd met een royale veranda vergroot het woongenot.

Meer info over de bestaande woning : www.projectdwg.com/project-mag/


project.SDW
nieuwe opdracht

Nieuwe opdracht voor een vrijstaande woning aan de Van Hogendorpstraat te Enschede. De woning moet enerzijds aansluiting vinden bij de omliggende bebouwing , anderzijds ligt er een uitdaging [ ook gezien de woonwensen van de  opdrachtgevers ] om er weer een ‘uitgesproken’ huis te mogen realiseren !


project.VNK
Bouwen, en ruimtelijke wonen, met ons in ‘t Vaneker

Momenteel werken wij aan projecten in ‘t Vaneker te Enschede. Zo is de verbouw/aanbouw aan de Nijlandweg opgestart. Meer info, zie :  https://www.projectdwg.com/project-vnk/

 




project.Z34
Südlager Panzer Haus

De kracht van het huis ligt in de tegenstelling van een gesloten formele kant aan de openbare zijde van het kavel, tegenover een zeer open informele kant aan de privé zijde van het kavel. Als voormalig bunker vervult Z34 daarmee de rol als onderdeel van het coulissen ensemble, tegenover de rol van hedendaags woonhuis – waarbij de bewoners (achter de coulissen) in het landschap wonen en de bestaande bouw vanuit de aanbouw kunnen ervaren. De samenhang tussen oud en nieuw toont zich zeer doeltreffend in hoe de daglichttoetreding het plan programmatisch ondersteunt door de dag heen en jaargetijden.

De verbouwing van Z34 start begin dit najaar.


project.PKL
Sculpturale aanbouw

1:100 vormstudies; rechtsonder = bestaand

Deze, door ons gerealiseerde woning in 2004, krijgt een nieuwe aanbouw. Het ontwerp, een ‘vakantiehuisje‘ aan huis, met een extra hoog plafond en entresol, is opgevat als een parasiterende houten sculptuur. Door de aanbouw juist hoger te maken, heeft deze een volwaardige uitstraling, door de hoge ramen blijft het daglicht diep de bestaande woning binnentreden. De ruimte creëert een extra, en ‘eigen‘ leefruimte tuingericht, binnen en buiten vloeien hier in elkaar over.