Tag: Ruimte die verbindt

project.ATV
‘modern chalet op ‘t Vaneker’; landschappelijk wonen.

Inmiddels wonen de opdrachtgevers al een aantal maanden in deze bijzondere woning. Altijd leuk om op de koffie te komen; de opdrachtgevers wonen er prettig, en zijn content met de woning !

Bij deze woning was de positionering op het perceel en, daaraan gekoppeld, de inrichting van het omliggende landschap een belangrijke opgave. Wij denken dat het hier … [binnenkort op onze website meer hierover ]


project.WAM
Bouw ‘t Zeggelt nadert oplevering

Deze woning op ‘t Zeggelt te Enschede, nadert zijn oplevering. De kleurcombinatie zwart-geel maakt de identiteit van dit huis, het ‘Maja de Bij’ huis. Op de verdieping ontstaat een besloten dakterras, grenzend aan de slaapkamer.


project.WOO
Ontwerp veranda

Altijd leuk dat voormalig opdrachtevers terugkomen met een vraag ! Bij deze woning, die wij ca. 5 jaar geleden mochten realiseren, hebben wij een fraaie veranda mogen ontwerpen. Dit ontwerp sluit aan bij het bestaande ontwerp en maakt een bijzondere verbinding tussen het carport en de achteringang … Op deze manier vloeit het binnen over in prettige buitenruimten … 


project.PET
8 jaar geleden …

Alweer 8 jaar geleden … een bijzonder moment ! Het PET paviljoen, informerend over duurzaamheid en afvalstromen werd geopend. Uiteindelijk heeft het paviljoen op deze locatie zijn boodschap uitgedragen. [momenteel krijgt het paviljoen zijn derde leven]

 


project.WAM
Trapmeubel … als onderdeel van het interieur

De uitgangspunten, en kleurstelling, van het exterieur worden hier doorgezet in het interieur. De trap is een belangrijke drager van het ontwerp en is dan ook als een meubelstuk vormgegeven. Indirect licht, via de dak patio,  draagt bij aan de ruimtelijke woonbeleving !


project.HJS
Huis Boddenkamp , de bouw vordert …

De contouren, maar ook de ruimtelijke werking, worden duidelijk. De verwachting is dat deze woning medio mei wordt opgeleverd … [wordt vervolgt],


project.PET
Week van de Circulaire economie.

Over Circulair gesproken … Afgelopen week is bekent geworden dat het voormalige  PET paviljoen een derde leven krijgt !! Zie onderstaand persbericht : 

De Hak4t (Hakvoort) groep wil het voormalig PET paviljoen uit Enschede een derde leven inblazen. Het in 2013 ontwikkelde paviljoen zal in Dedemsvaart dienst gaan doen als het Hak4t Research, Development and Experience center.

Het Pet paviljoen is bijna 8 jaar geleden ontwikkeld door de stichting Loos.FM samen met de Enschedese architect Michiel de Wit en bestond uit duizenden PET flessen. Het paviljoen van 30 x 6 meter bestaat o.a. uit een stalen frame en wanden gevuld met afvalplastic. De vorm refereert naar het Farnsworth House van de beroemde architect Ludwig Mies van der Rohe.

Nadat het paviljoen enkele jaren in Enschede dienst gedaan heeft als wijkcentrum, is het paviljoen in 2018 in zijn geheel naar Hengelo verplaatst. Dat gebeurde op spectaculaire wijze: per schip over het Twentekanaal en vervolgens op een dieplader naar de nieuwe locatie in Hengelo. Op het terrein van het ROC van Twente en naast STORK werden bezoekers ontvangen tijdens de open monumenten dagen en was het paviljoen onderdeel van het ‘Twente Circulair Festival’. In 2020 heeft het bedrijf Omgekeerd Bouwen (onderdeel van Kamphuis sloopwerken BV) het paviljoen volledig circulair, vanuit het oogpunt van duurzaamheid, gedemonteerd zodat het een derde leven kon krijgen.

Het PET paviljoen laat zien dat een gebouw tijdelijk voor 100% zijn nut kan bewijzen, waarna zonder bouwafval hergebruikt of gerecycled kan worden. Hak4t wil in het paviljoen verder werken aan de verschillende duurzame slimme licht productinnovaties voor de activiteiten; daglicht, kunstlicht, zonwering en energie. Nadat de innovaties zijn omgezet naar de vernieuwende slimme lichtoplossingen biedt het nieuwe Hak4t Research, Development and Experience center de mogelijkheid aan het publiek om te ervaren wat (dag) licht met mens en dier doet