Tag: Royale leef-woonkeuken

project.ATV
Welstand akkoord

Onlangs het plan voor dit ‘modern chalet’ gepresenteerd bij de welstand [goedgekeurd]. Binnen een kader van doorlopende matzwarte staalprofielen is een bijzonder woonprogramma ontstaan. Binnen en buiten vloeien in elkaar over; uitkragingen en doorlopende en muren dragen hieraan bij [fraai verankerd op het prachtige perceel]


project.Z34
‘Südlager Panzer Haus’ op het Vaneker te Enschede

Richting oplevering, zie hier de robuuste zwevende paraplu van CorTen staal, zeker tevreden met het resultaat ! [was ook technisch gezien een uitdaging om dit te kunnen realiseren]


project.PKL
Een van onze eerste woningen in de verkoop

Een van de eerste door ons ontworpen woningen, een van de eerst gerealiseerde woning op het Roombeek gaat in de verkoop. Ze hadden de smaak te pakken en gaan wederom het avontuur met ons aan om een nieuw huis te realiseren !

Roomweg 186, Enschede

Van sommige woningen word je even stil ……. Dit is er zo één!De harmonieuze eenheid van deze eigentijdse & stoere woning maakt dat je ademloos rondloopt, want alles klopt. Het licht, de openheid waarmee de ruimtes met elkaar in verbinding staan, de strakke belijningen en de industriële materialen. Maar zeker ook de geborgenheid en de heerlijke woonsfeer die deze woning uitstraalt.Dit vrijstaande woonhuis is ontworpen door Michiel de Wit van architectenbureau Project.DGW. De ontwerpen staan voor een juiste versmelting van functionaliteit, ruimtelijke beleving en zorgvuldige vormgeving. Dit is ook duidelijk te zien en te voelen aan de Roomweg 186. Een perfecte balans tussen architectuur en woonbeleving.Dezelfde uitgangspunten zijn doorgevoerd in de tuin. Ook hier komt de strakke belijning tot zijn recht, waarbij de functionaliteit niet uit het oog is verloren. Zo is er een heerlijke terrasoverkapping, die een prachtig verlengstuk van de leefkeuken aan de achterzijde van de woning vormt. De tuin heeft een gunstige ligging op het zuiden en er zijn meerdere terrassen. De berging en de dubbele carport zijn van functionele betekenis. Aan de achterzijde grenst de woning aan het Schurinksplein. Een onbekend (en daardoor erg rustig) stukje van Roombeek. Dit plein zorgt voor de nodige privacy in de tuin en is daarnaast ideaal voor kinderen; verkeersluw en een leuke speelgelegenheid.De locatie maakt het plaatje compleet; midden in de eigentijdse wijk Roombeek. Wonen, werken, winkelen en cultuur in een dynamische en bijzondere omgeving, waarin ook architectuur centraal staat. In de openbare ruimte is cultureel erfgoed gedurfd gecombineerd met moderne architectuur. Het centrum van Enschede is binnen een mum van tijd bereikbaar, maar eveneens het groene buitengebied ligt op korte afstand.Wees welkom voor een bezichtiging en ervaar de heerlijk sfeer van dit bijzondere huis!Roomweg 186, EnschedeVraagprijs: € 535.000,– k.k.Kijk voor meer informatie over deze woning op: https://verawelker.nl/woning/enschede-roomweg-186/

Geplaatst door Vera Welker Makelaars op Dinsdag 16 oktober 2018


project.HJS
Ontwerp woning Boddenkamp te Enschede

Momenteel werken wij aan een bijzondere hoekwoning die gerealiseerd wordt op de Boddenkamp te Enschede. De ruimtelijkheid van het interieur wordt versterkt door oplopende plafonds en vides; onderzoeksmodellen hebben de uiteindelijke inrichting, met een bijzonder woonprogramma, bepaald  Het basement is gedacht in een ruwe steen, hierover een eigenzinnige paraplu van metaalplaat. Het type kap geeft de hoekwoning extra body waardoor deze stedenbouwkundig goed tot zijn recht komt.


project.ATV
Gevelstudies

Momenteel zijn wij bezig met het ontwerp van deze woning op ‘t Vaneker te Enschede. Het programma van eisen zijn verwerkt in de plattegronden, momenteel werken wij aan de gevels, zie hier enkele ontwerpschetsen.


project.AKG
Iconisch ontwerp woning te Echt [ Limburg ]

Iconisch ontwerp mogen maken voor een stel te Echt [ Limburg ] . Het royale kavel kijkt uit op een prachtige bosrand, het wonen is dan ook gericht op deze bosrand. Het werken aan huis is in het ontwerp waarneembaar middels de Corten stalen gevelbekleding en deze draagt bij aan de sculpturale expressie.


project.S62
Voorlopig ontwerp

De plattegrond indeling staat nagenoeg vast. Het ‘wonen’ wordt tuingericht royaal, middels verhoogde leefkeuken en veranda, uitgebreid. Aan de voorzijde wordt gekozen voor een ‘uitgesproken’ parasiterend volume dat een fraai contrast maakt met de bestaande woning. Voorts denken wij dat dit een aanwinst is in het straatbeeld !