Tag: maquette

project.Z34
Südlager Panzer Haus

De kracht van het huis ligt in de tegenstelling van een gesloten formele kant aan de openbare zijde van het kavel, tegenover een zeer open informele kant aan de privé zijde van het kavel. Als voormalig bunker vervult Z34 daarmee de rol als onderdeel van het coulissen ensemble, tegenover de rol van hedendaags woonhuis – waarbij de bewoners (achter de coulissen) in het landschap wonen en de bestaande bouw vanuit de aanbouw kunnen ervaren. De samenhang tussen oud en nieuw toont zich zeer doeltreffend in hoe de daglichttoetreding het plan programmatisch ondersteunt door de dag heen en jaargetijden.

De verbouwing van Z34 start begin dit najaar.



project.DEC
Warmte-krachtcentrale te Hengelo [helaas niet alles gaat door]

Wij waren geselecteerd om een ontwerp/visie te maken voor een warmte-krachtcentrale aan de Laan van Zuid te Hengelo. Ondanks goede reacties is de opgave gegund aan het bureau MOPET; wij wensen onze gewaardeerde collega’s succes met de verdere uitwerking. Desalniettemin zijn wij tevreden over het ontwerp, meer info zie:

project DEC



project.SAX
Samenwerken

SAX_160911_blog

Momenteel begeleiden wij studenten van de Saxion ,  minor ‘leren innoveren’. Wij doen onderzoek naar de haalbaarheid voor een woongemeenschap voor mensen met een autistische beperking. Zei hier de studentes Anna-Selma de Koning en Nienke van Wessel bouwend aan maquettes , begeleid door architect Nick Albers; e.e.a. is.m. Tuulk, natuurlijk bouwen, wonen en leven en de Saxion Hogeschool ]


project.MEE
Ontwerp Lonnekerspoorlaan te Enschede

MEE_151104_blog

Het ontwerp laat een robuuste invulling van de 6 meter brede kavel zien. De woonvloeren zijn met een interessante split-level vormgegeven.De bovenste verdieping, ‘een paviljoen op het dak’,  is riant uitgewerkt met een veranda aan de voorzijde en een dakterras aan de achterkant.

De gevelopbouw bestaat uit verticale baksteen-penanten, afgewisseld met een betonnen gevelvlak op de eerste verdieping en een bekleding met zwart zink op de derde verdieping.

Momenteel zijn we het ontwerp aan het verfijnen. [ wordt vervolgt ]


project.JWG
Nieuwe opdracht te Enschede

JWG_150526_blog

Op een locatie binnen de wijk Stadsveld wordt toekomstig een vrijstaand huis gerealiseerd. Uitgangspunten zijn hier een royale leef-woonkeuken zuid-west gericht en tuin-georiënteerd. Dit perceel grenst aan een fraai stuk groen met hoge bomen.

Tegenover het ‘grillige’ van de natuur een ‘ingetogen’ robuust metselwerk huis … [ ? ] ..

Zie hier de eerste schetsmaquette ; onderzoek naar volume , oriëntatie , lichtinval en uitzicht. Weer een bijzondere , nieuwe en leuke uitdaging !