Tag: levensloopbestendig

project.ATV
‘modern chalet op ‘t Vaneker’; landschappelijk wonen.

Inmiddels wonen de opdrachtgevers al een aantal maanden in deze bijzondere woning. Altijd leuk om op de koffie te komen; de opdrachtgevers wonen er prettig, en zijn content met de woning !

Bij deze woning was de positionering op het perceel en, daaraan gekoppeld, de inrichting van het omliggende landschap een belangrijke opgave. Wij denken dat het hier … [binnenkort op onze website meer hierover ]


project.DWG
Bouwen in de wijk2

Er zijn onlangs weer kavels, ‘bouwen in de wijk 2’ uitgegeven door de gemeente Enschede. Als bureau hebben wij binnen de bestaande wijken reeds nieuwbouw woningen mogen realiseren. Uiteraard gelden hier welstandeisen, en wordt verwacht dat je aansluit, of reageert op de bestaande structuur; desalniettemin is er veel mogelijk en kun je er wat bijzonders van maken… Mocht u belangstellend zijn, dan staan wij open voor een vrijblijvend gesprek om na te gaan wat er allemaal wel niet mogelijk is !

afb. Project.SDW_nieuwbouw woning in de bestaande wijk door ons gerealiseerd 


project.ATV
Modern Chalet in de sneeuw, op ‘t Vaneker te Enschede

[ lijkt alweer een eeuwigheid geleden ] Enkele weken geleden van de gelegenheid gebruik gemaakt om deze, door ons onlangs opgeleverde woning, vast te leggen.

Deze fraaie woning gaat op in het omliggende landschap, bovendien is deze levensloopbestendig ontwikkeld. Verder zijn er duurzame bouwmaterialen toegepast en is de woning volledig energieneutraal.


project.HJS
Huis Boddenkamp , de bouw vordert …

De contouren, maar ook de ruimtelijke werking, worden duidelijk. De verwachting is dat deze woning medio mei wordt opgeleverd … [wordt vervolgt],



Project.HJS
Expressieve hoekwoning.

Deze expressieve hoekwoning wordt momenteel gerealiseerd op ‘t Boddenkamp te Enschede. De begane grond is robuust van zwarte steen, hierboven het expressieve volume, bekleedt met koperen metaalplaten. De indeling is bijzonder, multifunctioneel in gebruik en ook zeker ruimtelijk. De lessenaarskap maakt stedenbouwkundig gezien de hoek van de straat duidelijk af.


project.ATV
‘t Vaneker, de werking van de vide

Ondanks de omstandigheden wordt er flink doorgewerkt aan deze woning op ‘t Vaneker. Centraal punt is wel de vide…De ruimtelijke werking hiervan, gecombineerd met binnentredend dag/zonlicht, gaat enorm bijdragen aan het woongenot !!