Tag: Boddenkamp

project.A-H
project.JEJ

Boddenkamp, paalfundatie, start bouw

A-H_JEJ_blog

Onlangs is de bouw voor deze twee woningen aan de Boddenkamplaan te Enschede opgestart. Afgelopen maandag is er gefundeerd. De mortelschroefpalen zitten in de grond. [ wordt vervolgt ]


project.WBW
Ontwerp voor een tussenwoning Boddenkamp te Enschede

Maquette_WOO_Collage_Project_DWG3

Ontwerp voor een tussenwoning aan de Boddenkamp te Enschede. Het trappenhuis meandert door de woning en draagt bij aan de ruimtelijkheid. Hoge plafond zowel voor , als achter versterken deze ruimtelijke opzet. De gevels worden gezien als een ‘patroon van metselwerk vlakken’. [ wordt vervolgt ]


project.EET
Uitgangspunten ontwerp definitief

EET_150608_blog

De contouren van deze woning, die gerealiseerd wordt op een bijzonder kavel op het Boddenkamp te Enschede, zijn bepaald. Belangrijk ruimtelijk uitgangspunt is het ‘optillen’ van de verdiepingen waardoor deze  loskomt van het de begane grond. Los van het fraaie ‘zwevende effect ontstaat een ruimtelijke woonplattegrond met rondom bovenlichten die het ‘wonen’ de hele dag van [ zon ] licht voorziet. Het trappenhuis en de hieraan gekoppeld vide maakt het ruimtelijk feest compleet !


project.BEM
Nieuwe opdracht

Momenteel werken we aan een nieuwe opdracht op het Boddenkamp te Enschede. De eerste schets-maquette is onlangs gepresenteerd. Uitgangspunt is een ‘flow’ gekoppeld aan een vide aan de voorzijde van het huis. Middels een kleine dakopbouw is het ‘daklandschap’ toegankelijk waar ruimte is gereserveerd voor installaties maar ook privaat loungen. [ wordt vervolgt ]

Michiel_de_WIT_ProjectDWG_Enschede_BEM_150411_blog


project.EET
Gevelconcepten

Michiel_de_WIT_ProjectDWG_Enschede_EET_150321_blog

Bij dit huis, dat wordt gerealiseerd op een bijzonder kavel op het Boddenkamp te Enschede, lag in eerste instantie de nadruk op de typologie. Het rangschikken van het volume, en de ruimtes intern, op het kavel was de eerste puzzel. Vervolgens zijn we aan het stoeien geweest met de gevelbeelden. Zie hier de uitgangspunten : een versoberd volume met duidelijk gaten , deels gevuld met houten delen en grotendeels met gevelopeningen. Verbijzondering is het volume dat boven de begane grond gaat zweven; hierdoor wordt het ‘wonen’ een ruimtelijk feest. [ wordt vervolgt ]