Tag: Architectuurbureau project.DWG Enschede

project.Z34
Südlager Panzer Haus

De kracht van het huis ligt in de tegenstelling van een gesloten formele kant aan de openbare zijde van het kavel, tegenover een zeer open informele kant aan de privé zijde van het kavel. Als voormalig bunker vervult Z34 daarmee de rol als onderdeel van het coulissen ensemble, tegenover de rol van hedendaags woonhuis – waarbij de bewoners (achter de coulissen) in het landschap wonen en de bestaande bouw vanuit de aanbouw kunnen ervaren. De samenhang tussen oud en nieuw toont zich zeer doeltreffend in hoe de daglichttoetreding het plan programmatisch ondersteunt door de dag heen en jaargetijden.

De verbouwing van Z34 start begin dit najaar.


project.Z31
bijzondere woonvormen op ’t Vaneker: senioren woongroep

Op uitnodiging van een groep levenslustige senioren heeft project DWG een visie ontwikkeld voor wat het noaberschap zou kunnen betekenen voor een senioren woongroep. De ruimtelijke uitwerking van deze visie is geprojecteerd op de Z31, het grootste historische pand op ‘t Vaneker, waar momenteel de afdeling van de gemeente wordt gehuisvest die ’t Vaneker ontwikkelt (Area Development Twente). Meer info :

project Z31

 


project.DEC
Warmte-krachtcentrale te Hengelo [helaas niet alles gaat door]

Wij waren geselecteerd om een ontwerp/visie te maken voor een warmte-krachtcentrale aan de Laan van Zuid te Hengelo. Ondanks goede reacties is de opgave gegund aan het bureau MOPET; wij wensen onze gewaardeerde collega’s succes met de verdere uitwerking. Desalniettemin zijn wij tevreden over het ontwerp, meer info zie:

project DEC



project.TAS
Fraai artikel over deze bijzondere woning gepubliceerd op Homify

 

Op Homify [site over wonen] is een fraai artikel geplaatst over deze ‘uitgesproken woning’ te Enschede:

Privacy in een nieuwbouwwijk. Is dat ook iets waar jij wel eens over na hebt gedacht? Met een jong gezin is het namelijk fijn dat je beschut kunt wonen en dat de buren niet constant bij je naar binnen kunnen kijken. Juist met die opdracht om de privacy zo goed mogelijk te waarborgen, zijn de experts van Architectuurbureau Project.DWG uit Enschede aan de slag gegaan om een bijzondere woning te ontwerpen. Het zeer fraaie resultaat mogen we je laten zien. Een verborgen plekje achter een bijzondere muur is namelijk het resultaat. 

Lees het volledige artikel

 

Fotografie: Jeannet Stassen

 



project.PKL
Sculpturale aanbouw

1:100 vormstudies; rechtsonder = bestaand

Deze, door ons gerealiseerde woning in 2004, krijgt een nieuwe aanbouw. Het ontwerp, een ‘vakantiehuisje‘ aan huis, met een extra hoog plafond en entresol, is opgevat als een parasiterende houten sculptuur. Door de aanbouw juist hoger te maken, heeft deze een volwaardige uitstraling, door de hoge ramen blijft het daglicht diep de bestaande woning binnentreden. De ruimte creëert een extra, en ‘eigen‘ leefruimte tuingericht, binnen en buiten vloeien hier in elkaar over.