Tag: Architectenbureau

project.MEE
Ontwerp Lonnekerspoorlaan te Enschede

MEE_151104_blog

Het ontwerp laat een robuuste invulling van de 6 meter brede kavel zien. De woonvloeren zijn met een interessante split-level vormgegeven.De bovenste verdieping, ‘een paviljoen op het dak’,  is riant uitgewerkt met een veranda aan de voorzijde en een dakterras aan de achterkant.

De gevelopbouw bestaat uit verticale baksteen-penanten, afgewisseld met een betonnen gevelvlak op de eerste verdieping en een bekleding met zwart zink op de derde verdieping.

Momenteel zijn we het ontwerp aan het verfijnen. [ wordt vervolgt ]


project.SHW
Ontwerp tussenwoning Boddenkamplaan te Enschede

SHW_151104_blog

Ontwerp voor een bijzondere tussenwoning aan de Boddenkamp te Enschede. Het hoofdvolume wordt in een chique, grijs-blauwige langformaat- steen uitgevoerd. De uitkragende erker aan de voorzijde wordt het bijzondere element. Deze wordt uitgevoerd in zgn. [ roestig ] Corten staal. Vergrijzende houtsoorten [ met een fraaie dakopbouw/veranda ] en blank aluminium kozijnen complementeren de expressie van het ontwerp.

Deze woning wordt gelijktijdig gerealiseerd met project.WBW: zie hiervoor :

Ontwerp project.WBW


project.A-H
project.JEJ

Boddenkamp, paalfundatie, start bouw

A-H_JEJ_blog

Onlangs is de bouw voor deze twee woningen aan de Boddenkamplaan te Enschede opgestart. Afgelopen maandag is er gefundeerd. De mortelschroefpalen zitten in de grond. [ wordt vervolgt ]


project.TEA
Nieuwe opdracht aan de lonnekerspoorlaan

TEA_151031

We hebben een opdracht gekregen voor de bouw van een hoekhuis aan de Lonnekerspoorlaan ! Uitgangspunt bij het ontwerp is een meanderend houten [ parasiterend ] volume die een essentieel onderdeel wordt van de ruimtelijke woonbeleving. [ zie hier de eerste schets-maquette ]



project.WBW
Ontwerp voor een tussenwoning Boddenkamp te Enschede

Maquette_WOO_Collage_Project_DWG3

Ontwerp voor een tussenwoning aan de Boddenkamp te Enschede. Het trappenhuis meandert door de woning en draagt bij aan de ruimtelijkheid. Hoge plafond zowel voor , als achter versterken deze ruimtelijke opzet. De gevels worden gezien als een ‘patroon van metselwerk vlakken’. [ wordt vervolgt ]


project.JWG
Nieuwe opdracht te Enschede

JWG_150526_blog

Op een locatie binnen de wijk Stadsveld wordt toekomstig een vrijstaand huis gerealiseerd. Uitgangspunten zijn hier een royale leef-woonkeuken zuid-west gericht en tuin-georiënteerd. Dit perceel grenst aan een fraai stuk groen met hoge bomen.

Tegenover het ‘grillige’ van de natuur een ‘ingetogen’ robuust metselwerk huis … [ ? ] ..

Zie hier de eerste schetsmaquette ; onderzoek naar volume , oriëntatie , lichtinval en uitzicht. Weer een bijzondere , nieuwe en leuke uitdaging !