project.SAX

stage-vrije-minor-saxion

Met Jeroen Eenink, Jorn Westeneng & Thijs van Beek, de vierde lichting studenten van Saxion, onderzoekt Architectuurbureau project.DWG momenteel het fenomeen pauzelandschap als tool voor stadsontwikkeling en type opdracht voor architecten en stedenbouwers.

Binnen de vrije minor van hogeschool Saxion, waar studenten van verschillende disciplines aan deelnemen, onderzoeken wij met studenten een innovatie uit de praktijk, die zij vervolgens gaan toepassen in een (potentiële) praktijkopdracht van het bureau.

De vrije minor genaamd ‘Leren Innoveren’ wordt in onze stageplek vertaald naar het te leren denken als een ontwerper: in oplossingen. Door ontwerpend te onderzoeken en onderzoekend te ontwerpen maken we in deze minor de sociale, maatschappelijke en economische waarden tastbaar waarmee we de innovatie m.b.t. de praktijkopdracht kunnen toetsen. De studenten krijgen daarbij een brede introductie tot het vakgebied van de architectuur en de complexe multidisciplinaire uitdagingen die liggen in de opdrachten van onze ontwerppraktijk.

De eerste twee lichtingen hebben zich bezig gehouden met een hoogwaardige fietsenstalling bij station Drienerloo en de derde lichting studenten heeft onderzoek gedaan naar autismevriendelijk wonen in Hengelo.