PROJECT.LSL
‘Statig wonen aan de Lonnekerspoorlaan’


De Lonnekerspoorlaan is de stedenbouwkundige ruggengraat van de wederopbouwwijk Roombeek te Enschede. Na de vuurwerkramp van 13 mei 2000 is deze laan herbouwd, onder particulier opdrachtgeverschap, met bouwblokken van aaneengesloten woningen.

De Lonnekerspoorlaan is gebouwd onder ‘hoge beeldregie’; supervisor Pi de Bruijn moest toestemming geven voor het ontwerp.

Voorwaarden voor de bouwblokken waren een plint van ca. 80 cm. hoog, 3/4 bouwlagen en een verhoogd plafond. Doordat de woningen onder particulier opdrachtgeverschap zijn gebouwd hebben de statenpanden een individuele uitstraling. Hierdoor is er een gevarieerde stadswand ontstaan.

situatie lonnekerspoorlaan
weergave situatie bouwblokken lonnekerspoorlaan met de door ons gecreëerde woningen

Als bureau hebben wij door de jaren heen hier een 14-tal woningen mogen realiseren. Al deze woningen hebben een zeer duidelijke eigen identiteit.

De voorgeschreven plint en verhoogd plafond aan de Lonnekerspoorlaan versterkt het ‘statige’ karakter van de stadswoningen. Door vervolgens een spel te spelen met verticale ruimtelijkheid, daglicht, doorkijken, vides en split-levels zijn er bijzondere interieurs ontstaan.

PROJECT.LSL


Omschrijving: PROJECT.LSL ‘Statig wonen aan de Lonnekerspoorlaan’
Projectteam: Michiel de Wit
Fotografie:
Media:

 


GERELATEERD