Woontempel


Deze industrieel ogende woning is op een bijzondere wijze op het kavel gepositioneerd. De diagonale positionering veroorzaakt verschillende kleine tuinen en benadrukt de entree. Mede hierdoor en door de gelaagdheid van de woning wordt verwezen naar de klassieke tempel. Net zoals bij de klassieke tempels, is het belangrijkste deel van het gebouw opgetild. Het wonen bevindt zich op het basement, terwijl het slapen zich er juist in afspeelt. Hierdoor is een omgedraaide woningtypologie ontstaan.

Om een tijdloze uitstraling van een klassieke typologie te garanderen is gekozen voor een industriële uitstraling. Het basement is robuust en zwaar uitgevoerd, terwijl de daarboven gepositioneerde paraplu juist licht ogend is uitgevoerd. Glas verbindt beide delen. Het wonen speelt zich ertussen af, op het basement en onder de paraplu.

project.JAX


Omschrijving: Vrijstaande woning aan de Bamshoevelaan te Enschede
Projectteam: Michiel de Wit, Hein Jan Geerdink
Fotografie: Harry Noback, project.DWG
Media:

[wp_social_sharing social_options=’facebook,twitter,googleplus,linkedin,pinterest’ twitter_username=’projectdwg’ facebook_text=” twitter_text=” googleplus_text=” linkedin_text=” pinterest_text=”” icon_order=’p,f,t,g,l’ show_icons=’1′ before_button_text=” text_position=” social_image=”]


GERELATEERD