project.EPR
Parkeergarage van de toekomst

 

e-PARK Roombeek

Samen met ondernemer en systeemarchitect Henk Meiborg, van het bedrijf Emodz, zijn wij een idee van hem aan het ontwikkelen voor de transformatie van parkeergarages, waarbij het elektrisch laden, energieopwekking en energieopslag gecombineerd gaan worden. Voor het pilot project is een breder concept geprojecteerd op de parkeergarage in Roombeek, Enschede. Hieronder een beknopte beschrijving en een recent krantenartikel. Binnenkort meer!

Het e-PARK Roombeek is een zichzelf terugverdienend pilot project dat gefaseerd ‘proof of concept’ kan tonen voor verschillende innovaties op het gebied van energie en mobiliteit die, vandaag al of in de nabije toekomst, onze leefomgeving positief gaan veranderen. Door de pilot als een te bezoeken innovatief en educatief energielandschap te realiseren hopen we kennis en bewustwording te creëren voor de opgave van energietransitie waar onze maatschappij voor staat.

Tijdelijke bouwwerken en/of ruimten –waar bestuurders, ondernemers en inwoners zich kunnen organiseren, waar phd. studenten onderzoek kunnen doen en waar exposities en een educatief programma geïnteresseerden jong en oud de weg kunnen wijzen– zullen dit energielandschap de overtuigingskracht geven die nodig is om uitnodigend een belangrijk deel van de duurzame agenda verder op de kaart te zetten.

tubantia, 2 augustus