WONEN IN EEN FLOW

De gevel is opgebouwd uit metselwerkpatronen. Deze zijn door elkaar verweven, een knipoog naar het industriële textielverleden van Enschede. Aan de voorgevelzijde is deze rationeel en symmetrisch van opzet, aan de achtergevelzijde is deze meer grillig van aard.

De routing binnen dit statenpand maakt de ruimtelijke beleving. Essentieel onderdeel hierin zijn de trappen, die als een meubelstuk zijn vormgegeven. Door de trappen niet boven elkaar te plaatsen, maar in een doorgaande lijn ontstaat een andersoortige ruimtelijk indeling. De vide, die mede hierdoor ontstaat, draagt bij aan deze ruimtelijke ervaring.

Deze stadswoning is gerealiseerd aan de Lonnekerspoorlaan; deze laan is de stedenbouwkundige ruggengraat van de wederopbouwwijk Roombeek te Enschede. Na de vuurwerkramp van 13 mei 2000 is deze laan herbouwd, onder particulier opdrachtgeverschap, met bouwblokken van aaneengesloten woningen.