Architectuurbureau project.DWG Enschede Michiel de Wit Navigatie button links Navigatie button rechts

ONDERZOEK & EDUCATIE


Met reeds de vierde lichting studenten onderzoekt Architectuurbureau project.DWG een verscheidenheid aan onderwerpen gerelateerd aan onze praktijk en de maatschappij. Binnen de vrije minor van hogeschool Saxion onderzoeken wij met studenten een innovatie uit onze praktijk, om deze vervolgens samen te kunnen toepassen in een (potentiële) praktijkopdracht van het bureau.

2016-08-09-15-15-21-hdr

De vrije minor genaamd ‘Leren Innoveren’ wordt in onze stageplek vertaald naar het te leren denken als een ontwerper: in oplossingen. Door ontwerpend te onderzoeken en onderzoekend te ontwerpen maken we in deze minor de sociale, maatschappelijke en economische waarden tastbaar waarmee we de innovatie m.b.t. de praktijkopdracht kunnen toetsen. De studenten, altijd van verschillende disciplines, krijgen daarbij een brede introductie tot het vakgebied van de architectuur en de complexe multidisciplinaire uitdagingen die liggen in de opdrachten van onze ontwerppraktijk.

mda_pub_final11

De eerste twee lichtingen hebben zich bezig gehouden met een hoogwaardige fietsenstalling bij station Drienerloo en de derde lichting studenten heeft onderzoek gedaan naar autismevriendelijk wonen in Hengelo. Momenteel onderzoekt het bureau met studenten het fenomeen pauzelandschap als tool voor stadsontwikkeling en type opdracht voor architecten en stedenbouwers.

[wp_social_sharing social_options=”facebook,twitter,googleplus,linkedin,pinterest,whatsapp” twitter_username=”projectdwg” facebook_text=”” twitter_text=”” googleplus_text=”” linkedin_text=”” pinterest_text=”” whatsapp_text=”” icon_order=”p,f,t,g,l,w” show_icons=”1″ before_button_text=”” text_position=”” social_image=””]


GERELATEERD