Architectuurbureau project.DWG Enschede Michiel de Wit Navigatie button links Navigatie button rechts

HAUTE COUTURE VOOR CONFECTIE PRIJS


Ruim 100 betaalbare woningen gerealiseerd voor starters in Almere

Kosten-efficiënt bouwen voor starters is nog altijd in ontwikkeling en blijft actueel. Waar voorheen (de Vinex-wijken) standaard plattegronden gekopieerd werden tot treurige monotone en onpersoonlijke rijen, is het nu mogelijk om architectonische concepten in te zetten om tot unieke ruimtelijke woningen te komen. Allen op maat naar de wensen van de bewoners, dikwijls voor starters. Betaalbaar en ruimtelijk.

ibb_project-dwg_michiel_de_wit_architect_inbouwbetaalbaar_1

Door een uitvoerige kennis van maatsystemen en bouwmethoden kan ons bureau elke opgave opnieuw formuleren. Hierdoor krijgt de individuele opdrachtgever altijd een eigen, op maat gemaakte plattegrond. Vertaald naar buiten ontstaan daarmee unieke gevels, bestaande uit een verweven patronen van twee soorten baksteen, gekozen door de opdrachtgever die voor dit budget wel betrokken kan worden in het proces.

ibb_project-dwg_michiel_de_wit_architect_inbouwbetaalbaar5

Daarmee wordt, naast unieke plattegronden, een stukje identiteit afgekaderd dat binnen de Vinex bouw vrijwel niet mogelijk is. Ingrepen als verhoogde plafonds, split levels, vides en ruime trapgaten maken voor iedere woning een ruimtelijke en architectonische kwaliteit, voorheen onhaalbaar voor starters in dit segment. Bekijk een selectie van de meer dan 100 woningen gerealiseerd in Almere.

IBBA (Ik bouw betaalbaar Almere)

Om de huizenmarkt voor starters toegankelijk te houden heeft de gemeente Almere een sociale koopregeling geïntroduceerd, waardoor particuliere opdrachtgevers, die hun woning niet volledig zelf kunnen financieren, door de gemeente financieel worden bijgestaan. Hierbij staat de gemeente garant en maken zij als initiatiefnemer en organisator van dit proces maatschappelijk een belangrijke zet.
In de IBBA (Ik Bouw Betaalbaar Almere) constructie mag de opdrachtgever binnen de huidige vinex verkaveling zelf zijn of haar eigen kavel uitzoeken. Vervolgens wordt middels een bouwenvelop de samenhang tussen verschillende plannen gecreëerd. Hierdoor ontstaat de vrijheid om een specifiek eigen woning te realiseren.

img_1160

[wp_social_sharing social_options=”facebook,twitter,googleplus,linkedin,pinterest,whatsapp” twitter_username=”projectdwg” facebook_text=”” twitter_text=”” googleplus_text=”” linkedin_text=”” pinterest_text=”” whatsapp_text=”” icon_order=”p,f,t,g,l,w” show_icons=”1″ before_button_text=”” text_position=”” social_image=””]


GERELATEERD