Actueel

project.MVB
Twee woningen te Deventer

WITEIJS_maatschappelijk verantwoord bouwen werkt momenteel aan twee houtskeletbouw woningen te Deventer. Hierbij gaat het om een vrijstaande woning en een tussenwoning. Zowel de typologie als het volume staan vast. Om hiertoe te komen hebben we meerder massa-studies gemaakt om zodoende na te gaan hoe deze woningen zich schikken in deze bijzondere nieuw te bouwen wijk; de ‘Tuinen van Zandweerd’ : een nieuwe woonbuurt met respect voor natuur en landschap.


project.DWG
Bouwbegeleiding; vanaf de eerste streep t/m oplevering

Als bureau kunnen wij het traject van de eerste streep t/m de oplevering verzorgen. Momenteel zijn er twee lopende bouwen waarbij architect Michiel de Wit de bouw begeleid t/m de oplevering :

project.HJS : uitgesproken hoekwoning op de Boddenkamp, Enschede en

project.WAM : stadswoning op ‘t Zeggelt, Enschede


project.ATV
Modern Chalet in de sneeuw, op ‘t Vaneker te Enschede

[ lijkt alweer een eeuwigheid geleden ] Enkele weken geleden van de gelegenheid gebruik gemaakt om deze, door ons onlangs opgeleverde woning, vast te leggen.

Deze fraaie woning gaat op in het omliggende landschap, bovendien is deze levensloopbestendig ontwikkeld. Verder zijn er duurzame bouwmaterialen toegepast en is de woning volledig energieneutraal.


project.HJS
Huis Boddenkamp , de bouw vordert …

De contouren, maar ook de ruimtelijke werking, worden duidelijk. De verwachting is dat deze woning medio mei wordt opgeleverd … [wordt vervolgt],


project.PET
Week van de Circulaire economie.

Over Circulair gesproken … Afgelopen week is bekent geworden dat het voormalige  PET paviljoen een derde leven krijgt !! Zie onderstaand persbericht : 

De Hak4t (Hakvoort) groep wil het voormalig PET paviljoen uit Enschede een derde leven inblazen. Het in 2013 ontwikkelde paviljoen zal in Dedemsvaart dienst gaan doen als het Hak4t Research, Development and Experience center.

Het Pet paviljoen is bijna 8 jaar geleden ontwikkeld door de stichting Loos.FM samen met de Enschedese architect Michiel de Wit en bestond uit duizenden PET flessen. Het paviljoen van 30 x 6 meter bestaat o.a. uit een stalen frame en wanden gevuld met afvalplastic. De vorm refereert naar het Farnsworth House van de beroemde architect Ludwig Mies van der Rohe.

Nadat het paviljoen enkele jaren in Enschede dienst gedaan heeft als wijkcentrum, is het paviljoen in 2018 in zijn geheel naar Hengelo verplaatst. Dat gebeurde op spectaculaire wijze: per schip over het Twentekanaal en vervolgens op een dieplader naar de nieuwe locatie in Hengelo. Op het terrein van het ROC van Twente en naast STORK werden bezoekers ontvangen tijdens de open monumenten dagen en was het paviljoen onderdeel van het ‘Twente Circulair Festival’. In 2020 heeft het bedrijf Omgekeerd Bouwen (onderdeel van Kamphuis sloopwerken BV) het paviljoen volledig circulair, vanuit het oogpunt van duurzaamheid, gedemonteerd zodat het een derde leven kon krijgen.

Het PET paviljoen laat zien dat een gebouw tijdelijk voor 100% zijn nut kan bewijzen, waarna zonder bouwafval hergebruikt of gerecycled kan worden. Hak4t wil in het paviljoen verder werken aan de verschillende duurzame slimme licht productinnovaties voor de activiteiten; daglicht, kunstlicht, zonwering en energie. Nadat de innovaties zijn omgezet naar de vernieuwende slimme lichtoplossingen biedt het nieuwe Hak4t Research, Development and Experience center de mogelijkheid aan het publiek om te ervaren wat (dag) licht met mens en dier doet


project.DWG
particulier opdrachtgeverschap

Architectuurbureau PROJECT.DWG realiseert moderne woonhuizen voor particulieren door Nederland. Onderstaand enkele werken van onze hand  gerealiseerd door de jaren heen in Almere, Hengelo, Arnhem, Apeldoorn en Amsterdam.


project.PET
Publicatie PET pavilion; REUSE DESIGN for POST-COVID

Los van het gegeven dat het Pet paviljoen, na als tijdelijk bouwwerk dienst te hebben gedaan in zowel Enschede als Hengelo, een derde leven krijgt, blijft het paviljoen tot de verbeelding spreken. Het paviljoen is opgenomen in het Koreaanse magazine INTERIORS  – ‘reuse design for post-covid’