Actueel

project.RNF
sculpturale & aanbouw opbouw


Deze woning krijgt zowel een aanbouw aan de achterzijde als een dakopbouw. Er is veel aandacht besteedt aan de aansluitingen van deze aanbouw aan de bestaande bouw; bovendien draagt het (deels) verhoogde plafond bij aan de ruimtelijke werking van het interieur. De aannemers heeft de onderdelen geprefabriceerd, slechts montage en de afwerking vind plaats op de bouwplaats. (wordt vervolgt)

De oorspronkelijke woning is ook door ons ontworpen, de nieuwe bewoners hebben ons benaderd voor het ontwerp… Meer info zie :
https://www.projectdwg.com/project-pkl/


project.JCL
uit de steigers

Een eigenzinnige tussenwoning op inbreidingslocatie ’t Zeggelt te Enschede. Deze woning is ruimtelijk van opzet en heeft veel indirecte lichtinval; hierdoor blijft de privacy gewaarborgd. Puur materiaalgebruik (zichtbeton en metallic gevelbekledig) is van buiten naar binnen doorgezet. (wordt vervolgt)


project.WEM
onlangs opgeleverd, fraaie stedenbouwkundige hoekoplossing

Een uitgesproken hoekoplossing op inbreidingslocatie ’t Jannink te Enschede. De plint is uitgevoerd in een fraaie natuursteen. Hierboven een duurzaam volume in houtskelet. Ook de indeling is bijzonder te noemen en ruimtelijk van opzet.


project.MED
Lezing over het belang van culturele vrijplaatsen.

Donderdag 21 maart om 19.30 uur is Architect Michiel de Wit een van de sprekers over het belang van ‘culturele vrijplaatsen’ …

Architectuurbureau project.DWG Enschede Michiel de Wit

Meer Info : Turbo Proat: Woest aantrekkelijk

Wat is aantrekkelijk, en wat is woest aantrekkelijk? Dat kan nogal verschillen al naar gelang je leeftijd, levensfase of levenshouding. Het lijkt er overigens op dat voor veel jonge mensen ‘plekken’ aantrekkelijk zijn waar iets speciaals en onverwachts gebeurt. Waar je je kunt verwonderen, verbazen en waar je geraakt wordt. Plekken waar je uitgedaagd wordt en aangespoord om na te denken over wat je ziet en tegenkomt. Vrijplaatsen waar geëxperimenteerd wordt met van alles en nog wat. Met andere vormen van wonen en werken, van relaties en afspraken. Plekken die uitnodigen om te onderzoeken, het goede te bewaren en voor het slechte iets nieuws te bedenken.

Voor elke regio in Nederland is het van groot belang jongeren in de regio te houden. Jongeren met voor de toekomst belangrijke kenmerken als creativiteit, nieuwgierigheid en ondernemerschap. Het zijn de ondernemers en ontwikkelaars van de toekomst. Niet alleen kennis en opleiding, maar zeker ook attitude is van belang. Om deze jongeren vast te houden is het noodzakelijk plekken te hebben die hen aanspreken, die overeenkomen met hun persoonlijkheid. Helaas gaan de meeste studenten na hun opleiding (zeker bij de HBO en WO opgeleiden) de regio verlaten. Twente is voor hen niet woest aantrekkelijk. En daar moeten we iets aan doen. Een regio heeft behoefte aan creatievelingen, mensen die af en toe vragen stellen en de zaak opschudden.

Deze Pakhuis oost avond gaat over hoe we voldoende creatieve, vrije plekken kunnen realiseren waar kunst en makers hun gang kunnen gaan. Vrijplaatsen voor kunst en cultuur.

Zeven inleiders

Voor deze bijeenkomst is een bijzondere formule ingezet. Wij noemen het ‘Turbo Proat.’ Een bijeenkomst waar maar liefst zeven inleiders, elk vanuit een eigen perspectief, ingaan op het belang, de noodzaak of onzin van culturele vrijplaatsen. Na de inleidingen gaan we met elkaar in gesprek.

De zeven inleiders zijn:

  • Arthur ten Cate, filosoof, stadsdichter en muzikant
  • Jasper Schultz, cultureel ondernemer
  • Annebel Bunt, nachtburgemeester en ondernemer
  • Reinier Kranendonk & Elise Leusink, bewoner van een culturele vrijplaats
  • Marijn Ouwehand &Lindsey van der Veen, lokale politici
  • Arjan Beerman, directeur City Marketing Enschede
  • Michiel de Wit, architect ontwerper

Moderator deze avond is Ernst Bergboer van 1 Twente.


project.OOB
restyling woning Bamshoevelaan

Wij zijn benaderd door de nieuwe bewoners van deze, door ons medio 2006 gerealiseerde, woning om mee te denken met de verbouw- aanbouwplannen.
Meer informatie over dit project : https://www.projectdwg.com/project-jax/

project.JCL
Bijzondere tussenwoning ’t Zeggelt in schoonwerk beton…

afb. status bouw medio nov/dec ’23.

Deze bijzondere tussenwoning wordt momenteel op ’t Zeggelt te Enschede gerealiseerd. Split levels, gecombineerd met een vide geeft een ruimtelijk gevoel. Zichtbeton bepaald de sfeer van het interieur. Het binnen (royale woonkeuken), vloeit over in het buiten (private minimalistische patio, ook in zicht beton), middels een driedelige pui.


project.WEM
Bouw uitgesproken hoekwoning ’t Jannink vordert …

Accentuering van de hoek middels een natuurstenen plint. Hierboven wordt een ruimtelijke lessenaarskap in duurzaam houtskelet gerealiseerd …