Categorie: ’t Zeggelt

project.JCL
uit de steigers

Een eigenzinnige tussenwoning op inbreidingslocatie ’t Zeggelt te Enschede. Deze woning is ruimtelijk van opzet en heeft veel indirecte lichtinval; hierdoor blijft de privacy gewaarborgd. Puur materiaalgebruik (zichtbeton en metallic gevelbekledig) is van buiten naar binnen doorgezet. (wordt vervolgt)


project.JCL
Bijzondere tussenwoning ’t Zeggelt in schoonwerk beton…

afb. status bouw medio nov/dec ’23.

Deze bijzondere tussenwoning wordt momenteel op ’t Zeggelt te Enschede gerealiseerd. Split levels, gecombineerd met een vide geeft een ruimtelijk gevoel. Zichtbeton bepaald de sfeer van het interieur. Het binnen (royale woonkeuken), vloeit over in het buiten (private minimalistische patio, ook in zicht beton), middels een driedelige pui.


project.GMH
Contouren uitgesproken woning tekenen zich af !

De voorkeur van de opdrachtgevers voor brutalistische architectuur komt goed tot uiting binnen de interieur van hun droomhuis. Zorgvuldig gedetailleerd in het werk gestort beton, bepaald straks de ruimtelijke beleving. Ook het trappenhuis is puur, middels betonnen bordestrappen, vormgegeven en centraal gepositioneerd. De complexe binnenstedelijke ligging heeft de expressie van deze hoekwoning bepaald. Het uitzicht is zoveel mogelijk op het aanwezige groen georiënteerd.

afb. stand van zaken medio oktober 2023.

project.JCL
Vergunning verleend, de bouwvoorbereiding wordt in bouwteamverband opgestart.

Afgelopen jaar een leuk ontwerpproces met de opdrachtgever doorlopen. Het resultaat maakt het een bijzondere woning. Japanse minimalisme kenmerkt deze woning, dit inclusief een fraaie ‘zen’ patio als verlengstuk va de woonbeleving !

afb. technische bouwaanvraags-tekening

project.GMH en JCL
Geabstraheerd en conografische gevelbeelden.

juist in dit tijdperk van 3d visualisatiegeweld , vind wij het juist leuk om als tegenhanger ontwerpen meer iconografisch weer te geven… deze komen op ’t Zeggelt… te Enschede.

afb.: iconografische verbeelding van de gevels.

project.GMH
Expressieve hoekwoning op ’t Zeggelt te Enschede.

Fascinatie van de opdrachtgevers voor brutalistische architectuur heeft geresulteerd in een uitgesproken hoekwoning aan de buitenzijde bekleedt met Cortenstalen platen. Het interieur is robuust en tijdloos; fraai vormgeven zichtbeton geeft het interieur kleur. Tot slot bovenop het volume een expressieve paraplu waaronder een atelier met dakveranda..

(wordt vervolgt)


project.GMH
Nieuwe opdracht op ’t Zeggelt te Enschede.

Een mooie start van het nieuwe jaar ! Er is ons een nieuwe opdracht op ’t Zeggelt te Enschede gegund !

De woonwensen van de opdrachtgevers zijn ‘uitgesproken’ te noemen en daar worden wij als bureau vrolijk van. Ook juist de complexe ligging van het binnenstedelijk perceel maakt de uitdaging alleen maar groter (wordt vervolgt).

afb.: eerste schetsen en stedenbouwkundige uitgangspunten.