Categorie: Project.DWG

project.WEM
Bouw uitgesproken hoekwoning ’t Jannink vordert …

Accentuering van de hoek middels een natuurstenen plint. Hierboven wordt een ruimtelijke lessenaarskap in duurzaam houtskelet gerealiseerd …


project.TWC
Fraaie openening ‘Twente Circulair Festival’

Afgelopen zaterdag werd de expositie ‘Zo als de Stad’ van Urbanist en Kunstenaar Jacopo Grilli in kunstruimte Concordia te Enschede geopend.

Deze bijzondere expositie is t/m 28 oktober te bezichtigen. Jacopo zal tijdens de finissage op 28-10 vanaf 15.00 uur aanwezig zijn. Een dag eerder is hij één van de zes sprekers die deelnemen aan de ’turboproat’ (korte lezingen middels ‘pecha kucha’ formaat) in het Vestzak theater aan de Walstraat 35 te Enschede.

afb.: architect Harry Abels opende de tentoonstelling ‘Zo als de Stad’ van Jacopo Grilli (it)

project.TWC
Opening Twente Circulair Festival#5 op zaterdag 07 oktober.

Architect Michiel de Wit is actief betrokken bij het Twente Circulair Festival#5. Op zaterdag 07 oktober 15.30 uur wordt de expositie ‘Zo als de Stad’ van Urbanist en Kunstenaar Jacopo Grilli door architect Harry Abels in Kunstruimte Concordia geopend.

“Zo als de Stad” is een reflectie op de huidige staat van ‘de grootste menselijke uitvinding’. Het project is ontwikkeld door stedenbouwkundige en multidisciplinair kunstenaar Jacopo Grilli (Art of Cities). Door middel van schilderkunst, beeldhouwkunst, video en poëzie nodigt de tentoonstelling ons uit om de stad van een afstand te bekijken, met een kritisch oog, doordrenkt van ironie, drama en ernst ten opzichte van de toekomst en de organismen (menselijk en niet-menselijk) die haar bewonen.

“As the City” is a reflection on the current state of ’the greatest human invention’.
The project is developed by urbanist and multidisciplinary artist Jacopo Grilli (Art of Cities). Through painting, sculpture, video, and poetry, the exhibition invites us to observe the city from afar, with a critical eye, infused with irony, drama, and seriousness toward the future and the organisms (human and non-human) that inhabit it

project.GMH
Schoon werk betonvloeren.

Altijd een belangrijk moment tijdens de bouw: de stort van de verdiepingsvloer. In dit geval wordt de vloer uitgevoerd in schoon werk beton, dus zichtbeton. Hierdoor dient tijdens de uitvoering extra aandacht te worden besteed aan de te verrichten werkzaamheden. Bovendien altijd verstandig om vast te leggen waar de leidingen lopen etc.

afb. : weergave wapening en installaties die worden opgenomen in de vloeren.

project.JCL
Begane grond vloer.

Een paar maand geelden is de bouw van deze bijzondere stadswoning opgestart. Momenteel wordt de begane grond vloer afgestort. Verwachting is dat deze woning rond de jaarwisseling wordt opgeleverd (wordt vervolgt).

afb. deze binnenstedelijke woning kijkt (nu nog) uit op de Molenstraat te Enschede

project.WEM
Start bouw moderne hoekwoning op ’t Jannink.

De bouw van deze ‘uitgesproken’ hoekwoning is opgestart. De verachting is dat deze woning begin komend jaar zal worden opgeleverd. We zijn benieuwd naar het eindresultaat.

afb. de funderingsbalken worden gestort bij deze fraaie hoekwoning op ’t Jannink.

project.RVA
Herbestemming voormalige Raad van Arbeid te Hengelo.

Enkele jaren geleden hebben wij dit prachtige naoorlogse pand mogen herbestemmen tot appartementen. Meerdere appartement zijn gerealiseerd in de voormalige Raad van Arbeid. Onlangs stond er weer eentje in de verkoop; toch leuk om te zien hoe zo’n appartement uiteindelijk is ingericht en hoe gewild ze zijn.

Meer info over dit fraaie project : https://www.projectdwg.com/project-rva/