Categorie: Project.DWG

project.LEZ
Lezing binnenstedelijk bouwen.

Donderdag 27-06-’24 om 19.30 u. geeft architect Michiel de Wit een lezing in de bibliotheek Enschede , deze wordt ingeleid door collega en welstandsarchitect Rob Klein Goldewijk.

Binnenstedelijk bouwen in Enschede is een belangrijk thema in de stedelijke ontwikkeling van de stad. De wijk Roombeek is wel het bekendste voorbeeld van binnenstedelijke herontwikkeling en heeft als aanjager gewerkt voor de daarop volgende opgaven zoals de Boddenkamp,’t Jannink en recentelijk ’t Zeggelt.

Architect Michiel de Wit heeft meerdere bijzondere particuliere projecten gerealiseerd in deze meer complexere binnenstedelijke bouwopgaven. Juist deze complexiteit daagt uit om unieke en op maat gemaakte leefruimtes, voor verschillende doelgroepen, te creëren.

Aan de hand van enkele uitgesproken projecten worden belangrijke thema’s als ruimtelijke werking, aandacht voor privacy en binnentredend daglicht door Michiel behandeld.

Meer Info en aanmelden :

https://bibliotheekenschede.op-shop.nl/3920/binnenstedelijk-bouwen/27-06-2024

onlangs gerealiseerde woning op ’t Zeggelt te Enschede…

project.GMH
onlangs opgeleverd

Enkele weken geleden is deze uitgesproken woning op een binnenstedelijke locatie opgeleverd. Kenmerkend is het pure en rauwe materiaalgebruik Door zijn sculpturale verschijningsvorm is deze woning een aangename aanvulling op dit inbreidingsplan. (binnenkort meer info over dit plan)

afb. pure en rauwe materialen als zichtbeton en cortenstaal bepalen de sfeer van de woning

project.FAJ
inspiratie & brainstorm


Momenteel werken wij aan een fraai plan in het buitengebied van Enschede. Afgelopen meivakantie op uitnodiging van de opdrachtgevers naar een bijzonder buitenverblijf, ontworpen door de beroemde architect Peter Zumthor , in Devon G.B. geweest. Zodoende de nodige inspiratie opgedaan, en uiteraard brainstormsessies gehad over hun nieuwe onderkomen.

Absolute aanrader voor architectuurliefhebbers !, meer info : https://www.living-architecture.co.uk/the-houses/a-secular-retreat/

afb. Secular Retraet , arch. P. Zumthor

project.JCL
uit de steigers

Een eigenzinnige tussenwoning op inbreidingslocatie ’t Zeggelt te Enschede. Deze woning is ruimtelijk van opzet en heeft veel indirecte lichtinval; hierdoor blijft de privacy gewaarborgd. Puur materiaalgebruik (zichtbeton en metallic gevelbekledig) is van buiten naar binnen doorgezet. (wordt vervolgt)


project.MED
Lezing over het belang van culturele vrijplaatsen.

Donderdag 21 maart om 19.30 uur is Architect Michiel de Wit een van de sprekers over het belang van ‘culturele vrijplaatsen’ …

Architectuurbureau project.DWG Enschede Michiel de Wit

Meer Info : Turbo Proat: Woest aantrekkelijk

Wat is aantrekkelijk, en wat is woest aantrekkelijk? Dat kan nogal verschillen al naar gelang je leeftijd, levensfase of levenshouding. Het lijkt er overigens op dat voor veel jonge mensen ‘plekken’ aantrekkelijk zijn waar iets speciaals en onverwachts gebeurt. Waar je je kunt verwonderen, verbazen en waar je geraakt wordt. Plekken waar je uitgedaagd wordt en aangespoord om na te denken over wat je ziet en tegenkomt. Vrijplaatsen waar geëxperimenteerd wordt met van alles en nog wat. Met andere vormen van wonen en werken, van relaties en afspraken. Plekken die uitnodigen om te onderzoeken, het goede te bewaren en voor het slechte iets nieuws te bedenken.

Voor elke regio in Nederland is het van groot belang jongeren in de regio te houden. Jongeren met voor de toekomst belangrijke kenmerken als creativiteit, nieuwgierigheid en ondernemerschap. Het zijn de ondernemers en ontwikkelaars van de toekomst. Niet alleen kennis en opleiding, maar zeker ook attitude is van belang. Om deze jongeren vast te houden is het noodzakelijk plekken te hebben die hen aanspreken, die overeenkomen met hun persoonlijkheid. Helaas gaan de meeste studenten na hun opleiding (zeker bij de HBO en WO opgeleiden) de regio verlaten. Twente is voor hen niet woest aantrekkelijk. En daar moeten we iets aan doen. Een regio heeft behoefte aan creatievelingen, mensen die af en toe vragen stellen en de zaak opschudden.

Deze Pakhuis oost avond gaat over hoe we voldoende creatieve, vrije plekken kunnen realiseren waar kunst en makers hun gang kunnen gaan. Vrijplaatsen voor kunst en cultuur.

Zeven inleiders

Voor deze bijeenkomst is een bijzondere formule ingezet. Wij noemen het ‘Turbo Proat.’ Een bijeenkomst waar maar liefst zeven inleiders, elk vanuit een eigen perspectief, ingaan op het belang, de noodzaak of onzin van culturele vrijplaatsen. Na de inleidingen gaan we met elkaar in gesprek.

De zeven inleiders zijn:

  • Arthur ten Cate, filosoof, stadsdichter en muzikant
  • Jasper Schultz, cultureel ondernemer
  • Annebel Bunt, nachtburgemeester en ondernemer
  • Reinier Kranendonk & Elise Leusink, bewoner van een culturele vrijplaats
  • Marijn Ouwehand &Lindsey van der Veen, lokale politici
  • Arjan Beerman, directeur City Marketing Enschede
  • Michiel de Wit, architect ontwerper

Moderator deze avond is Ernst Bergboer van 1 Twente.


project.WEM
Bouw uitgesproken hoekwoning ’t Jannink vordert …

Accentuering van de hoek middels een natuurstenen plint. Hierboven wordt een ruimtelijke lessenaarskap in duurzaam houtskelet gerealiseerd …


project.TWC
Fraaie openening ‘Twente Circulair Festival’

Afgelopen zaterdag werd de expositie ‘Zo als de Stad’ van Urbanist en Kunstenaar Jacopo Grilli in kunstruimte Concordia te Enschede geopend.

Deze bijzondere expositie is t/m 28 oktober te bezichtigen. Jacopo zal tijdens de finissage op 28-10 vanaf 15.00 uur aanwezig zijn. Een dag eerder is hij één van de zes sprekers die deelnemen aan de ’turboproat’ (korte lezingen middels ‘pecha kucha’ formaat) in het Vestzak theater aan de Walstraat 35 te Enschede.

afb.: architect Harry Abels opende de tentoonstelling ‘Zo als de Stad’ van Jacopo Grilli (it)