Categorie: Nieuwbouw

Project.HJS
Expressieve hoekwoning.

Deze expressieve hoekwoning wordt momenteel gerealiseerd op ‘t Boddenkamp te Enschede. De begane grond is robuust van zwarte steen, hierboven het expressieve volume, bekleedt met koperen metaalplaten. De indeling is bijzonder, multifunctioneel in gebruik en ook zeker ruimtelijk. De lessenaarskap maakt stedenbouwkundig gezien de hoek van de straat duidelijk af.


project.SDW
Een feest om in te wonen !

De enorme ‘paraplu’ die als wintertuin, maar ook als veranda wordt gebruikt, werkt als een verlengstuk van het ‘wonen’. Deze ruimte wordt nagenoeg continu gebruikt, en de ‘overmaat’ wordt als zeer prettig ervaren.. en maakt van het ‘wonen’ een feest !

[deze woning is eind afgelopen jaar opgeleverd -> binnenkort meer info over deze bijzondere woning]


project.ATV
‘t Vaneker, de werking van de vide

Ondanks de omstandigheden wordt er flink doorgewerkt aan deze woning op ‘t Vaneker. Centraal punt is wel de vide…De ruimtelijke werking hiervan, gecombineerd met binnentredend dag/zonlicht, gaat enorm bijdragen aan het woongenot !!


project.LSL
14 statenpanden aan de Lonnekerspoorlaan

Ondanks deze voor iedereen moeilijke periode is het prettig lenteweer; hiervan gebruik gemaakt door deze stadswoningen te fotograferen.

Door de jaren heen hebben wij 14 statenpanden aan de Lonnekerspoorlaan mogen ontwerpen. Deze woningen zijn divers qua typologie; en ruimtelijk middels split levels, vides, verhoogde plafonds, etc. De Lonnekerspoorlaan is de essentiële as, of drager,  van  wederopbouwwijk ‘t Roombeek te Enschede. [binnenkort meer info over deze woningen op onze site]..



project.ATV
In het werk gestort ‘groen’ beton

De bouw van deze bijzondere woning op ‘t Vaneker loopt op schema. Veel ‘groen’ beton in het zicht, gecombineerd met inlands eiken, maken de uitstraling , die zowel binnen als buiten consequent wordt doorgevoerd.. [wordt vervolgt]


project.JCS
Welstand akkoord, vergunning ingediend

WITEIJS – ‘maatschappelijk verantwoord bouwen’  is een samenwerkingsverband van Carpe-Scientia en architectuurbureau PROJECT.DWG. Ons doel is om duurzame, gezonde en energie-neutrale woningen te realiseren. De afgelopen tijd hebben wij gewerkt aan een ‘restperceel’ gelegen op de hoek van de Lipperkerkstraat, een binnenstedelijke locatie te Enschede. Hier worden 2 royale en bijzondere woningen gerealiseerd. Meer info, zie WITEIJS