Categorie: Michiel de Wit


project.PFB
Recreatiehuis te Oisterwijk

Schetsontwerp voor een recreatiehuis te Oisterwijk. Het perceel met ronde hoek is uitgangspunt geweest voor het ontwerp. Door oplopende dakvlakken ontstaan er ‘lichthappers’ die het woongenot versterken; tevens ontstaat hierdoor een huis met een hele eigen identiteit.


project.PSP
PET wordt STORK paviljoen

Het PET paviljoen wordt verplaatst naar Hengelo en getransformeerd tot STORK paviljoen. De laatste voorbereidingen worden getroffen m.b.t. transport. Het object [ 6 x 30 m ] wordt in z’n geheel getransporteerd. Onlangs hadden we de feestelijke afsluiting te Enschede .. [ foto’s door Paul Clason en @hetoog ]


project.KLP
Ontwerp Stand Beurs Gevel 2018

Zie hier het eindresultaat van de stand die wij in opdracht van Lankhorst Recycling Products  hebben mogen ontwerpen. Benieuwd wat de bezoekers van de Beurs Gevel 2018 ervan vinden !


project.LVZ
Laan Hart van Zuid
veld 3.1

Vandaag in de blogserie over onze studie naar het wonen aan de Laan Hart van Zuid Hengelo, presenteren wij een segment dat we ontworpen hebben voor veld 3, dat uit vier segmenten van clusters woningen bestaat.  3.1 is de noordelijke kop gelegen aan de centrale kruising van het masterplan.

In ons voorgestelde ontwerp voor de vier segmenten hebben alle bouwblokken van geschakelde woningen hebben een plint aan de voorzijde en verschillende typen afscheiding aan de achterkant. Voor en achter moeten met bijzondere aandacht afgestemd moeten worden op de openbare ruimte per segment en situatie. De schaal waarin de blokken van veld 3 zich in het open vlak tussen het winkelcentrum en de woonuizen aan de zijde van de Berlflo Es situeren, vraagt om gradaties van openbaar naar privé. Hoewel de woningen binnen een budget gerealiseerd worden, verzekeren de verschillende plinten dat de blokken zich op de grote schaal monumentaler presenteren, terwijl deze op de kleinere schaal de huizen statig maken en als fysieke barrière voor een heel eigen privacy creëert, straks kenmerkend voor de woningen.

 

De verschillende afscheidingen aan de achterzijde van de blokken in veld 3, zijn zeer bepalend voor de kwaliteit van de openbare ruimte aan de zijde van de Berflo Es  (op bovenstaande foto onder). Dit geld met name voor de velden 3.2, 3.3 en 3.4 waar de erfafscheiding uitermate bepalend zijn voor de leefkwaliteit van zowel de te realiseren bouwblokken, als de beeldkwaliteit naar de omliggende bestaande bebouwing toe. Een opvallend industrieel volume daarvan, de  renovatie van een voormalige buigerij tot woningen door Dick van Gameren Architecten, heeft ten hoogte van segment 3.1  een oude gevel als een soort voorzetgevel laten staan die, hoewel deze forse doorkijken heeft als een blinde gevel opgevat zou kunnen worden.  Het ontwerp dat wij maakten voor het aansluitende bouwblok mag zich dan ook forser manifesteren, zodat het zich bijna hoogstedelijk presenteert op de hoek aan de centrale kruising van het masterplan. Onderstaande studie toont de ruimtelijke uitwerking van deze hoek, waarbij gestapelde splitlevel-woningen uitgesproken het nieuwe wonen in zuid vertalen.

 


project.PET
terugblik en vooruitblik

Na 5 jaar gaat het PET paviljoen naar een andere plek ! Hij gaat naar Hengelo en wordt omgedoopt tot STORK paviljoen [ hierover binnenkort meer ] . Desalniettemin is het PET paviljoen een begrip in Enschede , maar ook in de omstreken. Hierover een aantal leuke artikelen in de krant de afg. maandag.