Categorie: Martijn Giebels

project.KBM
Architecture of the Games

dscf0049c

Onze collega, architect Martijn Giebels, nam tijdens de Robson DrieDaagse deel aan de Pecha Kucha in het PET-paviljoen. Zijn fascinatie voor de architectuur van de Olympische Spelen lichte hij toe aan de hand van een aantal sprekende voorbeelden geïllustreerd door uitzonderlijke fotografie. Zo zijn de Spelen in Londen bijvoorbeeld gebruikt als katalysator voor grootschalige stadsontwikkeling en vernieuwing. Beelden van voor, tijdens en na de Spelen vertellen een heel ander verhaal dan alleen dat van sport.

Afgelopen zomer heeft Martijn de Spelen in Rio bezocht, waarover hij uitgebreid beeldverslag doet op zijn website. Op architectureofthegames.net ‘recenseert’ hij de architectuur als architect, sportliefhebber en fan van deze uitzonderlijke evenementen.

screen-shot-2016-11-21-at-14-18-26

Bekijk ook het online magazine ‘The Architecture of Rio2016’ dat hij pas geleden heeft gepubliceert over de architectuur van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.


project.LEC
Finalist Linking Europe Competition

lec_mg

Martijn Giebels is één van de zes finalisten van de internationale studentenprijsvraag “Linking Europe” georganiseerd door het Fundació Mies van der Rohe en Vueling Airlines. De opdracht was het maken van een ontwerp voor de romp van een Airbus A320 binnen het thema “De opbouw van Europa door steden en cultuur”. Het winnende ontwerp wordt gedrukt op een Airbus A320 van Vueling.

  • Bekijk hier het ontwerp met toelichting.
  • Artikel Tubantia 28-5
  • Pagina’s uit het boekje dat ter gelegenheid van de prijsvraag gemaakt is en in het vliegtuig komt te liggen. In het boekje onder andere de plannen van de finalisten.

project.STU
Studie voor 0-energie hotel

hotel1

Door het beperken van de energievraag, en de benodigde energie duurzaam op te wekken kan het verbruik van fossiele brandstoffen voor dit hotel beperkt worden. (punten 1 en 2 van de trias energetica) Door optimaal gebruik te maken van de vier elementen aarde, water, zon en lucht (die overal aanwezig zijn) kan aan deze voorwaarden voldaan worden. Lees hier verder over deze studie.