Categorie: Levensloopbestendig

project.ATV
‘modern chalet op ‘t Vaneker’; landschappelijk wonen.

Inmiddels wonen de opdrachtgevers al een aantal maanden in deze bijzondere woning. Altijd leuk om op de koffie te komen; de opdrachtgevers wonen er prettig, en zijn content met de woning !

Bij deze woning was de positionering op het perceel en, daaraan gekoppeld, de inrichting van het omliggende landschap een belangrijke opgave. Wij denken dat het hier … [binnenkort op onze website meer hierover ]


project.PET
Week van de Circulaire economie.

Over Circulair gesproken … Afgelopen week is bekent geworden dat het voormalige  PET paviljoen een derde leven krijgt !! Zie onderstaand persbericht : 

De Hak4t (Hakvoort) groep wil het voormalig PET paviljoen uit Enschede een derde leven inblazen. Het in 2013 ontwikkelde paviljoen zal in Dedemsvaart dienst gaan doen als het Hak4t Research, Development and Experience center.

Het Pet paviljoen is bijna 8 jaar geleden ontwikkeld door de stichting Loos.FM samen met de Enschedese architect Michiel de Wit en bestond uit duizenden PET flessen. Het paviljoen van 30 x 6 meter bestaat o.a. uit een stalen frame en wanden gevuld met afvalplastic. De vorm refereert naar het Farnsworth House van de beroemde architect Ludwig Mies van der Rohe.

Nadat het paviljoen enkele jaren in Enschede dienst gedaan heeft als wijkcentrum, is het paviljoen in 2018 in zijn geheel naar Hengelo verplaatst. Dat gebeurde op spectaculaire wijze: per schip over het Twentekanaal en vervolgens op een dieplader naar de nieuwe locatie in Hengelo. Op het terrein van het ROC van Twente en naast STORK werden bezoekers ontvangen tijdens de open monumenten dagen en was het paviljoen onderdeel van het ‘Twente Circulair Festival’. In 2020 heeft het bedrijf Omgekeerd Bouwen (onderdeel van Kamphuis sloopwerken BV) het paviljoen volledig circulair, vanuit het oogpunt van duurzaamheid, gedemonteerd zodat het een derde leven kon krijgen.

Het PET paviljoen laat zien dat een gebouw tijdelijk voor 100% zijn nut kan bewijzen, waarna zonder bouwafval hergebruikt of gerecycled kan worden. Hak4t wil in het paviljoen verder werken aan de verschillende duurzame slimme licht productinnovaties voor de activiteiten; daglicht, kunstlicht, zonwering en energie. Nadat de innovaties zijn omgezet naar de vernieuwende slimme lichtoplossingen biedt het nieuwe Hak4t Research, Development and Experience center de mogelijkheid aan het publiek om te ervaren wat (dag) licht met mens en dier doet



project.WAM
De Voorgevel

Een hele reeks typologie studies heeft uiteindelijk geresulteerd in een, niet zozeer spectaculaire, efficiënte plattegrond waarin het programma van eisen tot uitdrukking komt. De gevelopeningen stonden nagenoeg vast, de verfijning van de voorgevel was een zoektocht.


project.FVP
nieuwe opdracht !

Fraaie nieuwe opdracht!. Een bijzondere vorm van collectief particulier opdrachtgeverschap. Vanuit een idealistische gedachte gaan wij in Almere voor een familie op 1 kavel 3 woningen realiseren. De uitdaging zit ‘m natuurlijk in het collectieve versus het individuele. Eerste stap in dit proces is het bepalen van de positie van de afzonderlijke wooneenheden op het perceel. [wordt vervolgt].


project.MZW
Ontwerp mantelzorgwoning,

Er is steeds meer vraag naar mantelzorgwoning. Ook een kans hier wat meer mee te doen dan een ‘platte doos’ die je veelal ziet. Door een ‘lichthapper’, een schuin oplopend dakvlak, toe te voegen ontstaat er een hele ruimtelijke beleving ! Een fijne plak om te verblijven. Door een veranda toe te voegen vloeit het ‘binnen’ over in het ‘buiten’. Momenteel werken aan meer typen mantelzorgwoningen..


project.Z34
Contouren zichtbaar

 

De contouren van deze uitgesproken ver,- en aanbouw van het voormalige  ‘Südlager Panzer Haus’ op het Vaneker te Enschede worden zichtbaar ! Aan het bestaande massieve hoofdvolume wordt een ‘zwevende paraplu van Cortenstaal’ gerealiseerd. Het ‘achterom’ is in zwart beton met een houten planken structuur uitgevoerd. Benieuwd naar het eindresultaat !!  Meer info : zie ‘bouwen in ‘t Vaneker’