Categorie: Enschede

project.DEC
wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd

Momenteel werken wij aan een aantal verbouwingen. Als bureau vinden wij het ook zeker een uitdaging om hieraan te mogen werken. Wij hopen, en denken, dat ons architectuurbureau van meerwaarde kan zijn bij dit soort opgaven.

[afb. onder]. Deze voormalige garage is omgebouwd tot een fraaie beschutte buitenplek en berging. Qua sfeer en uitstraling sluit dit naadloos aan bij het ontwerp van de woning; overigens ook ook door ons gerealiseerd in 2007. zie : https://www.projectdwg.com/project-toe/


project.EET
bijzonder huis op de Boddenkamp te Enschede

Een paar jaar geleden is deze woning opgeleverd. De scherpe hoek van het perceel heeft gerealiseerd in een expressief volume. hierachter een bijzonder ruimtelijke woonbeleving !! [ binnenkort meer over dit project op de site]



Project.HJS
Expressieve hoekwoning.

Deze expressieve hoekwoning wordt momenteel gerealiseerd op ‘t Boddenkamp te Enschede. De begane grond is robuust van zwarte steen, hierboven het expressieve volume, bekleedt met koperen metaalplaten. De indeling is bijzonder, multifunctioneel in gebruik en ook zeker ruimtelijk. De lessenaarskap maakt stedenbouwkundig gezien de hoek van de straat duidelijk af.


project.SDW
Een feest om in te wonen !

De enorme ‘paraplu’ die als wintertuin, maar ook als veranda wordt gebruikt, werkt als een verlengstuk van het ‘wonen’. Deze ruimte wordt nagenoeg continu gebruikt, en de ‘overmaat’ wordt als zeer prettig ervaren.. en maakt van het ‘wonen’ een feest !

[deze woning is eind afgelopen jaar opgeleverd -> binnenkort meer info over deze bijzondere woning]


project.FAM
Ontwerp Melkhal Enschede

Het centraal gelegen trappenhuis binnen deze woning is de ‘kapstok’ waar de ruimtes aan zijn gekoppeld. Middels een groot dakvenster, boven dit ruimtelijke trappenhuis, treedt zonlicht diep de woning binnen. Groen in de woning groet hier omhoog en creëert een ‘Caribische’ woonbeleving !!


project.ATV
‘t Vaneker, de werking van de vide

Ondanks de omstandigheden wordt er flink doorgewerkt aan deze woning op ‘t Vaneker. Centraal punt is wel de vide…De ruimtelijke werking hiervan, gecombineerd met binnentredend dag/zonlicht, gaat enorm bijdragen aan het woongenot !!