Categorie: Architectuur

project.HJS
Ontwerp woning Boddenkamp te Enschede

Momenteel werken wij aan een bijzondere hoekwoning die gerealiseerd wordt op de Boddenkamp te Enschede. De ruimtelijkheid van het interieur wordt versterkt door oplopende plafonds en vides; onderzoeksmodellen hebben de uiteindelijke inrichting, met een bijzonder woonprogramma, bepaald  Het basement is gedacht in een ruwe steen, hierover een eigenzinnige paraplu van metaalplaat. Het type kap geeft de hoekwoning extra body waardoor deze stedenbouwkundig goed tot zijn recht komt.


project.PSP
MONUMENTENDAG-OPENING komende zaterdag 11.00 u.

 

Michiel de Wit heeft samen met gewaardeerde collega, en leermeester, architect André Beumers het STORK paviljoen ingericht. André is as architect zeer begaan met de architectuur van o.m. binnensteden en heeft op dit gebied prachtige werken gerealiseerd. In het kader van de opening komende zaterdag om 11.00 u.,en daaraan gekoppeld, de open Monumentendag worden er rijks- gemeente- historische- toekomstige- aardkundige- en tijdelijke monumenten tentoongesteld. Zie hier een voorproefje.


project.POB
Houtskeletbouw-cataloguswoning


Binnen een huls van twee, door elkaar verweven, volumes is een ruimtelijke woonbeleving ontstaan. De split-level plattegronden laten open en ruimtelijke ‘woonplekken’ zien. De extra ruimte op de hoek van de woning kan worden gebruikt als atelier, studio, werken aan huis, etc. De verdieping is functioneel ingedeeld met 4 royale slaapkamers, badkamer[s] en een fraai dakterras.



project.LHZ
Veld 2

Afgelopen najaar heeft project DWG haar visie losgelaten op nog te ontwikkelen percelen en belangrijke knooppunten voor het zuidelijk plangebied van de grootschalige gebiedsontwikkeling in Hengelo Zuid genaamd Hart van Zuid. Onderdeel van onze studie naar het wonen aan de Laan Hart van Zuid is het door ons ontworpen Veld 2 .

Veld 2 is gesitueerd op een markant punt, hierdoor is de uitstraling van het bouwwerk wat meer expressief, het vertolkt de functie van een landmark. Een toegevoegde waarde, een verlengstuk van de openbare ruimte, is het opgetild plein, dat middels een oplopend talud bereikbaar is. Hieronder worden de parkeerplaatsen voor de luxere appartementen gerealiseerd. De voorzijde van het object op maaiveldniveau leent zich voor commerciële functies. Bovenop het dak is een paviljoen denkbaar met een fraai uitzicht over het gebied.


project.PFB
Recreatiehuis te Oisterwijk

Schetsontwerp voor een recreatiehuis te Oisterwijk. Het perceel met ronde hoek is uitgangspunt geweest voor het ontwerp. Door oplopende dakvlakken ontstaan er ‘lichthappers’ die het woongenot versterken; tevens ontstaat hierdoor een huis met een hele eigen identiteit.


project.S62
Voorlopig ontwerp

De plattegrond indeling staat nagenoeg vast. Het ‘wonen’ wordt tuingericht royaal, middels verhoogde leefkeuken en veranda, uitgebreid. Aan de voorzijde wordt gekozen voor een ‘uitgesproken’ parasiterend volume dat een fraai contrast maakt met de bestaande woning. Voorts denken wij dat dit een aanwinst is in het straatbeeld !