Categorie: Architectuur

project.PET
8 jaar geleden …

Alweer 8 jaar geleden … een bijzonder moment ! Het PET paviljoen, informerend over duurzaamheid en afvalstromen werd geopend. Uiteindelijk heeft het paviljoen op deze locatie zijn boodschap uitgedragen. [momenteel krijgt het paviljoen zijn derde leven]

 


project.LSL
Statig wonen aan de Lonnekerspoorlaan

Na de trieste gebeurtenis, vandaag alweer 21 jaar geleden, is de wijk wederopgebouwd en nu nagenoeg afgerond; resultaat is een moderne, tot de verbeelding sprekende wijk.

De Lonnekerspoorlaan is de stedenbouwkundige ruggengraat van de wederopbouwwijk Roombeek te Enschede. Na de vuurwerkramp van 13 mei 2000 is deze laan herbouwd, onder particulier opdrachtgeverschap, met bouwblokken van aaneengesloten woningen.

Voorwaarden voor de bouwblokken waren een plint van ca. 80 cm. hoog, 3/4 bouwlagen en een verhoogd plafond. Doordat de woningen onder particulier opdrachtgeverschap zijn gebouwd hebben de statenpanden een individuele uitstraling. Hierdoor is er een gevarieerde stadswand ontstaan.

Als bureau hebben wij door de jaren heen hier een 14-tal woningen mogen realiseren. Al deze woningen hebben een zeer duidelijke eigen identiteit.


project.DWG
Bouwen in de wijk2

Er zijn onlangs weer kavels, ‘bouwen in de wijk 2’ uitgegeven door de gemeente Enschede. Als bureau hebben wij binnen de bestaande wijken reeds nieuwbouw woningen mogen realiseren. Uiteraard gelden hier welstandeisen, en wordt verwacht dat je aansluit, of reageert op de bestaande structuur; desalniettemin is er veel mogelijk en kun je er wat bijzonders van maken… Mocht u belangstellend zijn, dan staan wij open voor een vrijblijvend gesprek om na te gaan wat er allemaal wel niet mogelijk is !

afb. Project.SDW_nieuwbouw woning in de bestaande wijk door ons gerealiseerd 


project.EET
bijzonder huis op de Boddenkamp te Enschede

Een paar jaar geleden is deze woning opgeleverd. De scherpe hoek van het perceel heeft gerealiseerd in een expressief volume. hierachter een bijzonder ruimtelijke woonbeleving !! [ binnenkort meer over dit project op de site]



project.SDW
Een feest om in te wonen !

De enorme ‘paraplu’ die als wintertuin, maar ook als veranda wordt gebruikt, werkt als een verlengstuk van het ‘wonen’. Deze ruimte wordt nagenoeg continu gebruikt, en de ‘overmaat’ wordt als zeer prettig ervaren.. en maakt van het ‘wonen’ een feest !

[deze woning is eind afgelopen jaar opgeleverd -> binnenkort meer info over deze bijzondere woning]


project.ATV
‘t Vaneker, de werking van de vide

Ondanks de omstandigheden wordt er flink doorgewerkt aan deze woning op ‘t Vaneker. Centraal punt is wel de vide…De ruimtelijke werking hiervan, gecombineerd met binnentredend dag/zonlicht, gaat enorm bijdragen aan het woongenot !!