Categorie: Amsterdam

project.ODE
Het PET paviljoen mogelijk als projectkantoor te Amsterdam?

Voor de bouw van de laatste kavels op het Oosterdokseiland heeft de ontwikkelaar BPD (het voormalige Bouwfonds) ons benaderd te onderzoeken of het PET paviljoen als onderdeel van een projectkantoor zou kunnen worden ingezet. 15 prefab modulaire bouwketen maken het sokkel, waarboven mogelijk het PET paviljoen en een klein broertje de extra dimensie (de plus) geven aan het projectkantoor. Deze studie deden wij in het voorjaar van 2017, maar helaas is dit niet de nieuwe bestemming van het PET paviljoen geworden.
project.YFR
Verdiepingsvloer tussenwoning Amsterdam

Michiel_de_WIT_ProjectDWG_Enschede_YFR_150428_blog

Afgelopen vrijdag bouwvergadering te Amsterdam. Belangrijk moment; door het split level principe is met name de verdiepingsvloer een belangrijk moment. Met name constructief, veel wapening en staalconstructie’s om de stabiliteit te waarborgen.  Dus reden om een en ander te controleren. De ruimtelijkheid zoals voorgesteld in de maquette wordt in de praktijk nu duidelijk. Door de doorkijken en binnentredend daglicht wordt deze woning een ruimtelijk feest ! [ wordt vervolgt ]


project.YFR
Huis Buiksloterham te Amsterdam gestart

Michiel_de_WIT_ProjectDWG_Enschede_YFR blog

Afgelopen paar maanden zijn we bezig geweest met de aanneemovereenkomst en de opstart van de bouw. In Amsterdam Noord wordt deze bijzondere woning gerealiseerd. Wij hebben ook de opdracht gekregen voor een stuk bouwbegeleiding. Het proces verloopt voorspoedig, palen en begane grondvloer zijn gerealiseerd en de verwachting is dat deze woning voor de zomer wordt opgeleverd.


project.YFR
Gevels definitief , kleur en textuurstudies

Michiel_de_WIT_ProjectDWG_Enschede_Voorstel_Gevels_Puien_RAL_Kleuren_YFR_v2013.vwx

De gevels van deze woning zijn opgevat als stalen vakwerken die worden ingevuld met [ grotendeels ] puien, metselwerk en aluminium bekleding. De opdrachtgeefster heeft een aantal RAL kleuren aangegeven… Op basis hiervan hebben wij een reeks voorstellen gemaakt van mogelijke combinaties.


project.DAV
Nieuwe opdrachten Buiksloterham in Amsterdam Noord

Michiel_de_WIT_ProjectDWG_Enschede_Amsterdam_Noord_Buiksloterham_Zelfbouw_Duurzaam_Bouwen

 

 

Naast het project.YFR , een hoekkavel, wordt een beneden en bovenwoning ontworpen door STUDIO AMENT. Wij zijn gevraagd om dit proces en plan als ondersteunend architect te begeleiden. Meer info over Buiksloterham klik hier