View this project in Dutch >

Withdrawn on the outside, concealing the rich inside


Behind a row of contemporary canal-houses, two interlocking volumes emphasise the shape of the plot and ensure privacy from the adjacent houses. A big vide in the large volume connects the living room and kitchen with the workspaces on the first floor. Daylight enters the space through a nine meter glass sliding door.

By opening this “wall” the space is extended to the outside. On top of the large volume, a roof garden makes an informal route from the workspaces on the first floor to the external staircase giving acces to the garden. The lower volume holds a bathroom and several bedrooms, all with orientation towards the garden.

All facades are made out of dark brick, concrete [with a wood texture] and grey wood. On the street-side, this seemingly closed “fence” conceals the true riches of this house.

Project.TAS


ClientPrivate
LocationBamshoevelaan, Enschede, The Netherlands.
Design teamMichiel de Wit, Martijn Giebels
PhotographsJeanette Stassen

RELATED PROJECTS