Architectuurbureau project.DWG Enschede Michiel de Wit Navigatie button links Navigatie button rechts

Verbouw – Aanbouw


Woonbehoeftes kunnen veranderen door ruimtegebrek of een veranderende gezinssamenstelling. Mede doordat de woonomgeving als ‘thuis’ aanvoelt kiezen veel particulieren voor het aanpassen van de bestaande woning.

Een aanbouw kan meer zijn dan een aangeplakte doos. Zorgvuldige aandacht voor de aansluitingen aan de bestaande woning maakt het resultaat een logisch en eenduidig verhaal. Tevens liggen er kansen in het verweven van nieuwe aan bestaande ruimten: er ontstaat een meer ruimtelijk interieur en een totaal andere woonbeleving.

Hieronder belichten wij een aantal projecten.

 

project.PIT

Omdat de indeling van de bestaande woning niet praktisch was, met driehoekige erkers en schuinen binnenwanden, is besloten om de begane grond volledig opnieuw in te delen. Door de schuine wanden uit de indeling te verwijderen ontstaat een logische en ruimtelijke indeling.

Lees hier meer over dit project.

 

project.WAL

 

Deze voormalige schoolmeesterswoning heeft een uitbreiding aan de achterzijde gekregen. Hier is een royale leefkeuken gesitueerd.

Lees meer over dit project.

 

Project R&M

 

In het buitengebied van Enschede staat een verdwaalde 2 onder 1 kapper. De nieuwe aanbouw zorgt voor een mooie overgang en betere relatie tussen de bestaande woning en het buitengebied.

Middels zorgvuldige aansluitdetails is de aanbouw verankerd aan de bestaande woning. De “eigen” toepassing van het materiaal (vergrijzend hout) is dienend naar de omgeving. Door een volume op de hoek voor de woning te plaatsen, ontstaan er vier nieuwe gevels. De flexibiliteit voor het toetreden van het daglicht zorgt voor een ruimtelijke effect. Door de wijds georiënteerde uitzichten, ontstaat een prettige en aangename leefruimte. Met de toevoeging van een openhaard ontstaat een eigen en ontspannen ruimte.

 


GERELATEERD