Tag: PIO

project.KTO
Flexwerken in een ondernemers-community

Voor een innovatieve community van ondernemers heeft het bureau een schematische verkenning gedaan naar de indeling van twee beoogde ruimten. Doordat de daglichttoetreding van slechts één kant komt en de ruimten moeilijk toegankelijk zijn binnen het gebouw, stellen we daarom twee belangrijke ingrepen voor. De eerste is een grote doorbraak tussen de twee ruimten, waardoor de nieuwe ruimte als één groter en lichter geheel wordt ervaren. De tweede ingreep is het verplaatsten van de ingang dichter naar de hoofdingang van het gebouw, waardoor de verdieping veel toegankelijker wordt en beter in te delen.

Naast het slim delen van faciliteiten onder elkaar, deelt de community mogelijk ook de faciliteiten van het gebouw. Hierdoor worden interessante combinaties mogelijk tussen het type huurder en mogelijke evenementen die op de diensten van de huurder en/of verhuurder aansluiten. Dit project is in ontwikkeling.


project.REM
Wonen in een fabriek

wonen-in-een-fabriek-2-1op50
Schetsmodel 1:50

Hier wordt gewerkt! Een van de laatste kavels van geschakelde woningen aan de Lonnekerspoorlaan wordt een heuse woon-werkfabriek. Voor dit creatieve gezin zijn er met splitlevels een spannende interactie tussen woon en werkruimten gemaakt. Beneden een ontwerpstudio met eigen voordeur (belastingtechnisch een voordeel). Van beneden naar boven de royale woonkeuken, een loungeplatform, dakterras, slaapkamers en badkamer.

rem-model1op100
Schetsmodel 1:100

project.HVJ
Schetsontwerp ‘landelijke woning’ de Lutte

hvj_161102_blog

Het ontwerp bestaat uit een ‘deel’ met zowel een voor- als achterhuis. Deze volumes worden in kleur en materiaalgebruik geaccentueerd. De kopgevels worden verbijzonderd en geven het huis een eigen identiteit. Onder de kap ontstaat een ruimtelijke plattegrond. [ wordt vervolgt ]



project.SAX
Autisme vriendelijk wonen

sax meiden

Afgelopen half jaar hebben we [ i.s.m. de minor leren innoveren v.d. Saxion ] onderzoek gedaan naar autisme vriendelijk wonen. Wij denken dat er steeds meer vraag komt naar specifiekere doelgroepen; een voorbeeld hiervan is de vraag naar meer permanente  en ‘eigen’ bewoning voor deze  doelgroep. [ zie onderstaand artikel in de Tubantia ]

 


project.FRJ
Herbestemming voormalige kazerne zuidkamp enschede

WWW_160627)_FRJ_blog

Onlangs hebben we de eerste schetsen-massastudies [ landschappelijke inpassing ] gepresenteerd. Doel is om, in tegenstelling tot de wat robuustere en monumentaal bestaand hoofdvolume, een lichtere en meer transparant bij-volume met een extra leefprogramma toe te voegen.