View this project in Dutch >

Split level house


Although the house seems closed on the frontside, due to the busy street it is situated, the back is wide open to the garden. To bring light in the living room at the front a large window has been placed on the first floor of the house. A void, directly behind the facade brings the daylight in the living room. Ensuring the privacy of the house and enough daylight.

Split levels make for interesting facades. The volume is large and abstract, made out of gritty lava-like stones. The internal staircase works as an spatial element distributing light and dividing the house into areas of different privacy. From the top floor an external staircase continuous the circulation to the very private roof terrace.

To secure the privacy a big window on the second level is used to bring light in the living room of the ground level.

Project.PKL


ClientPrivate
LocationRoomweg, Enschede, The Netherlands.
Design teamMichiel de Wit, Hein Jan Geerdink
PhotographsJeannet Stassen, Clemens Jongma, project.DWG

RELATED PROJECTS