Project.DWG - Rijkdom achter een vergrijsde schuttingProject.DWG - Rijkdom achter een vergrijsde schutting
Project.DWG - Rijkdom achter een vergrijsde schuttingProject.DWG - Rijkdom achter een vergrijsde schutting
Project.DWG - Rijkdom achter een vergrijsde schuttingProject.DWG - Rijkdom achter een vergrijsde schutting
Project.DWG - Rijkdom achter een vergrijsde schuttingProject.DWG - Rijkdom achter een vergrijsde schutting
Project.DWG - Rijkdom achter een vergrijsde schuttingProject.DWG - Rijkdom achter een vergrijsde schutting
Project.DWG - Rijkdom achter een vergrijsde schuttingProject.DWG - Rijkdom achter een vergrijsde schutting
Project.DWG - Rijkdom achter een vergrijsde schuttingProject.DWG - Rijkdom achter een vergrijsde schutting
Project.DWG - Rijkdom achter een vergrijsde schuttingProject.DWG - Rijkdom achter een vergrijsde schutting
Project.DWG - Rijkdom achter een vergrijsde schuttingProject.DWG - Rijkdom achter een vergrijsde schutting
Project.DWG - Rijkdom achter een vergrijsde schuttingProject.DWG - Rijkdom achter een vergrijsde schutting

Rijkdom achter een vergrijsde schutting


Achter de hoge en diverse architectuur van de Lonnekerspoorlaan, ligt de lage ruim opgezette woning van de familie Stassen. Om de privacy te waarborgen vanaf de hoge naastgelegen woningen en de vorm van het perceel te benadrukken, is gekozen om de woning aan de rand ervan te plaatsen. De vormgeving die hieruit ontstond leverde twee in elkaar geschoven volumes op.

De gevels die om de volumes schuiven, bestaan uit een donkere baksteen, betonnen wanden en vergrijst hout. Door het houtprofiel in de betonnen wanden terug te laten komen ontstaat een soort vergrijzende schutting, waarachter zich de ware rijkdom verschuilt.

Project.TAS


Omschrijving:Bamshoevelaan te Enschede
Projectteam:Michiel de Wit, Hein Jan Geerdink, Martijn Giebels
Fotografie:Jeanette Stassen
Media:

GERELATEERD