Split-Level wonen


Het in een grote donkere steen gemetselde huis staat op de rooilijn aan een drukkere doorgaande weg. Om de privacy in de woning te garanderen en ook voldoende daglicht binnen te krijgen is in de straatgevel op de eerste verdieping een groot venster geplaatst. Door middel van een vide komt het daglicht van dit venster ook in de zitkamer op de begane grond. Ondanks het besloten karakter aan de voorzijde, bezit de achterzijde daarentegen een open karakter. Het binnen vloeit, middels een overdekte buitenruimte, over naar het buiten.

De split-level plattegronden maken een besloten zitkamer aan de voorzijde en een extra hoge leefkeuken aan de achterzijde. De trap is het verbindend element in deze woning, en als een meubelstuk vormgegeven. Door de openheid van de trap ontstaat een open leefomgeving, extra daglicht draagt hieraan bij.

Project.PKL


InfoVrijstaande woning aan de Roomweg te Enschede
Fotografie: Jeannet Stassen, Clemens Jongma, project.DWG
Media:

GERELATEERD