Sculpturale aanbouw


Omdat de indeling van de bestaande woning niet praktisch was, met driehoekige erkers en schuinen binnenwanden, is besloten om de begane grond volledig opnieuw in te delen. Door de schuine wanden uit de indeling te verwijderen ontstaat een logische en ruimtelijke indeling.

De verschijningsvorm van de noeste uitbouw in cortenstaal reageert op de bestaande bouw. Door veel aandacht te besteden aan de aansluitingen ontstaat een noeste, maar ook natuurlijke overgang van bestaande woning naar de naastliggende houtwal.

Door de noeste uitbouw wordt de nieuwe woonkamer uitgebreid in vloeroppervlakte en hoogte. De extra hoogte zorgt voor een verrassende ruimtelijkheid. Binnen zijn de contouren van de voormalige buitengevel binnenste buiten gekeerd. Door het toevoegen van een extra trap ontstaat een doorlopende routing en extra verbinding met de verdieping.

project.PIT


Info:Aanbouw, verbouw aan de Pitruslaan te Glanerbrug
Media:

GERELATEERD