ZEEWERING


Naast het zware programma, vier slaapkamers en twee badkamers, was met name de vorm van het perceel de uitdaging bij deze opgave.

Omdat het kavel de vorm van een taartpunt heeft, is het huis T-vormig. De ronding van het kavel is landschappelijk weergegeven door zeeweringspalen aan de erfgrens te plaatsen. Deze zorgen tevens voor de nodige beschutting. De verdraaiing van de woning wordt benadrukt door twee doorgetrokken schijven.

Het volume in de ‘oksel’ van de schijven is in stucwerk uitgevoerd en gaat zo een relatie aan met de naburige bebouwing.

De trap met, daaraan gekoppeld, een vide en daklicht vormt de spil in dit compacte huis. De centraal liggende leefkeuken staat zowel in verbinding met de verdiepte zitkamer als de mediahoek. Vanuit deze centraal liggende leefkeuken zijn beide tuinen zichtbaar. De tuindeuren zorgen er tevens voor dat de leefkeuken tot in de tuin verlengd kan worden..

Project.NNN


Info:Vrijstaande woning aan de Bamshoevelaan te Enschede
Fotografie: Jeannet Stassen, project.DWG
Media:

GERELATEERD