Project.DWG - Tijdloze woning aan de museumlaanProject.DWG - Tijdloze woning aan de museumlaan
Project.DWG - Tijdloze woning aan de museumlaanProject.DWG - Tijdloze woning aan de museumlaan
Project.DWG - Tijdloze woning aan de museumlaanProject.DWG - Tijdloze woning aan de museumlaan
Project.DWG - Tijdloze woning aan de museumlaanProject.DWG - Tijdloze woning aan de museumlaan
Project.DWG - Tijdloze woning aan de museumlaanProject.DWG - Tijdloze woning aan de museumlaan
Project.DWG - Tijdloze woning aan de museumlaanProject.DWG - Tijdloze woning aan de museumlaan

Tijdloze woning aan de museumlaan


Binnen de ‘huls’ is een ruimtelijke woonprogramma ontwikkeld. Verschillende doorkijken, zichtlijnen en de routing maakt prettige verblijfsplekken. Bovendien is de woning volledig levensloopbestendig ontwikkeld.

‘Het voorkeursmodel uit de vorige bespreking is verder uitgewerkt en heeft de volle instemming van de opdrachtgevers. Het plan vertoont een grote beheersing in het gebruik van architectonische middelen. Horizontale en verticale ritmeringen vormen een gaaf, muzikaal spel dat tegelijk ingetogen en lyrisch is. Terrassen, luifels, de galerij en tuinmuur dragen alle bij aan de rijke compositie. De maatvoering is trefzeker en harmonieus.’*

Materialisering in geel/witte baksteen, deels in dikformaat, deels waalformaat zonder stootvoeg. Wordt horizontaal doorsneden met dunne en 1 brede horizontale matzwarte of antracietkleurige belijning. De supervisor toont zich zeer enthousiast over dit hoogwaardige ontwerp.’*

* tekst :Pi de Bruin, welstandsadvies, supervisor plan Groot Roombeek

BLOG_MAG_131116Middels verschillende maquette studies is het uiteindelijke model ontstaan. [afb.]

Project.MAG


Omschrijving:Vrijstaande woning aan de Museumlaan te Enschede
Projectteam:Michiel de Wit
Fotografie:project.DWG

GERELATEERD