Wonen boven het maaiveldWonen boven het maaiveld
Wonen boven het maaiveldWonen boven het maaiveld
Wonen boven het maaiveldWonen boven het maaiveld
Wonen boven het maaiveldWonen boven het maaiveld
Wonen boven het maaiveldWonen boven het maaiveld
Wonen boven het maaiveldWonen boven het maaiveld
Wonen boven het maaiveldWonen boven het maaiveld
Wonen boven het maaiveldWonen boven het maaiveld
Wonen boven het maaiveldWonen boven het maaiveld

Wonen boven het maaiveld


Door de complexe stedenbouwkundige context en vanuit privacyoverwegingen is de woning op palen geplaatst. Het optillen van de woning zorgt ervoor dat de gevelopeningen met overmaat gedimensioneerd kunnen worden, zonder de privacy aan te tasten. Door de positionering van deze gevelopeningen ontstaan verschillende vergezichten. De woning is ontworpen als een secretaire. In de zomer zijn alle kozijnen te openen waardoor je als het ware in de buitenlucht woont. De schuivende houten delen en lamellen verzorgen dan de privacy.

In de winter kan het secretaire worden gesloten en biedt de woning een behaaglijke beschutting tegen weer en wind.

De trap, die de spil in de woning is, verbindt de ruimte, maar zorgt ook voor een natuurlijke geslotenheid. Deze geslotenheid wordt benadrukt door de verticale stijlen die de trap afbakenen.

project.KLM


Omschrijving:Vrijstaande woning aan de Renbaanstraat te Enschede
Projectteam:Michiel de Wit
Fotografie:EdStep, Jeannet Stassen, Rene Fokkink
Media:

GERELATEERD