Robuust en ingetogen


Daar waar de straat wordt gedomineerd door particuliere catalogusbouw, is zijn tijdloze en ingetogen verschijning juist opvallend. De eenduidige materialisatie maken de woning robuust, de strakke vormgeving hem juist ingetogen. Het huis is opgebouwd uit genuanceerde dieprode stenen en geanodiseerd aluminium kozijnen.

Doordat de woning centraal op het kavel is gesitueerd kan de tuin aan alle zijde zichtbaar gemaakt worden. Door de muren door te trekken in de tuinmuren en het toepassen van een pergola worden binnen en buiten met elkaar verbonden.

De hal vormt de centrale spil in dit ontwerp. De ruimtes die eromheen zijn gesitueerd hebben allemaal zicht op de hal. Het daglicht dat mooi de hal binnen valt, wordt hierdoor in bijna het hele huis zichtbaar.

Deze woning is geselecteerd voor de Apeldoornse Architectuurprijs 2006

project.eng


InfoVrijstaande woning
De Steeneik, Apeldoorn
Fotografie: Harry Noback, project.DWG
Media:

GERELATEERD