Project.DWG - Pakhuis wordt loftProject.DWG - Pakhuis wordt loft
Project.DWG - Pakhuis wordt loftProject.DWG - Pakhuis wordt loft
Project.DWG - Pakhuis wordt loftProject.DWG - Pakhuis wordt loft
Project.DWG - Pakhuis wordt loftProject.DWG - Pakhuis wordt loft

Pakhuis wordt loft


Bij de verbouwing van dit pakhuis is met eenvoudige ingrepen een ruimtelijke en prettige woonomgeving gemaakt. Het bestaande pakhuis is allereerst ‘gestript’. Vanuit de ontstane leegte is het voormalige pakhuis weer heringericht. Het leefniveau is geheel open gelaten. De ruimtelijke kwaliteit die hiermee wordt gekregen, zorgt voor een aangenaam en leefbare ruimte. De bestaande staalconstructie en de woonkamer met vide zorgen voor een natuurlijke scheiding van de verschillende ruimtes.

Doordat er twee vloervelden zijn verwijderd, kan het daglicht dieper de woning binnen treden. Ook zorgt het verhoogde plafond in het woongedeelte voor een verbinding met de bovengelegen ruimte. Deze grote mate van openheid vergroot de ruimtelijke beleving van de woning.

Een aantal voorzieningen zoals de keuken, toilet, badkamer en vrijstaand bad, zijn als blokken in de lege ruimte geplaatst. Hierdoor ontstaan er verschillende prettige verblijfsplekken.

PROJECT.A&M


Omschrijving:Interne verbouwing van pakhuis tot loft, Niermansgang te Enschede
Projectteam:Michiel de Wit
Fotografie:Ben Loman
Media:

GERELATEERD