View this project in Dutch >

Age proof and timeless


Within the modest expressions of the facade a spatial programmatic play is addressing privacy, lines of sight, perspectives and different internal circulations. The circulation comes especially in play when looking at how the house is age-proof. The urban plan had a mandatory second level in the building envelop, which is designed as an artist studio in the present, but can be a separate accommodation for a help in case the couple needs permanent care when they get older.

BLOG_MAG_131116

Architect Pi de Bruin, Designer of the masterplan and supervisor of the planning board:

“The plan shows great control over the use of architectural concepts and strategies. Horizontal and vertical rhythms create a great composition that is both modest and lyrical. Terraces, canopies, the gallery and garden wall all contribute to the same rich composition. The size is accurate and harmonious.”

“Materialization in yellow / white brick, partly in thick format, partly Waal format without expansion joints. Horizontal cross sections with thin and one wide horizontal matte black or anthracite coloured lines. As supervisor I am very enthusiastic about this high-quality design.”

Project.MAG


ClientPrivate
LocationMuseumlaan, Enschede, The Netherlands.
Design teamMichiel de Wit
Photographsproject.DWG

RELATED PROJECTS