Categorie: Uitbouw


project.PKL
Sculpturale aanbouw

1:100 vormstudies; rechtsonder = bestaand

Deze, door ons gerealiseerde woning in 2004, krijgt een nieuwe aanbouw. Het ontwerp, een ‘vakantiehuisje‘ aan huis, met een extra hoog plafond en entresol, is opgevat als een parasiterende houten sculptuur. Door de aanbouw juist hoger te maken, heeft deze een volwaardige uitstraling, door de hoge ramen blijft het daglicht diep de bestaande woning binnentreden. De ruimte creëert een extra, en ‘eigen‘ leefruimte tuingericht, binnen en buiten vloeien hier in elkaar over.


project.Z34
Südlager panzer Haus

1:100 vormstudies

Hoewel een zeldzame vleermuis mogelijk de bouw vertraagd met zes maanden, gaan we ondertussen gestaag door met deze Duitse ‘bunker’ boerderij. Een tiental studies naar de aansluiting tussen de nieuw- en verbouw onthullen al vast de kwaliteiten van de aan te bouwen leefkeuken in ’t Vaneker heidelandschap.

detail 1:100 vormstudie

project.H14
Beurs huis vandaag en morgen nog te bezoeken

Michiel_de_WIT_ProjectDWG_Enschede_blog_beurs

 

Momenteel staan wij op de beurs huis. Vandaag en morgen zijn wij nog te bezoeken… Wij staan U graag te woord en adviseren over nieuwbouw, verbouw, aanbouw …..etc


project.BEK
Aanbouw Javastraat te Enschede

Michiel_de_WIT_ProjectDWG_Enschede_Levensloopbestendig_Bestaande_Studio_BEK_140926_blog

De contouren van deze bijzondere aanbouw krijgen steeds meer vorm. In feite is deze kleine woning op een klein perceel levensloopbestendig ontwikkeld. De bestaande studio in de tuin wordt getransformeerd tot slaapkamer , inloopkast en [ fietsen ] berging. De gevels worden voorzien van naturel hout ; er wordt een spel gespeeld met horizontale en verticale planken.



project.TAS
Schuur?

Enerzijds chique dat voormalige opdrachtgevers je weer benaderen om een schuur te realiseren aan de bestaande woning ; anderzijds complex om wat toe te voegen aan je eigen creaties. Mede ook door de bouwregelgeving die niet direct eenduidig is was het behoorlijke worstelpartij om tot deze oplossing te komen.


project.CIT
Aan- verbouw Universiteit Twente

projectcit

Begin dit jaar is dit plan opgeleverd. De eerste twee lagen van dit grote gebouw zijn heringericht. Tevens is er een nieuwe entree ontstaan, grenzend hieraan is de balieruimte. Al met al een behoorlijke opgave; de entree pakt de richting op van de omgeving; door de versoberde detaillering oogt de aanbouw met name logisch, en wordt de ‘schijn’ gewekt dat het altijd zo is geweest.

Lees meer over dit project op onze website; project.CIT