Categorie: Studenten

project.TWC
‘noodzaak naar een circulaire samenleving’

Als bureau waren wij actief betrokken bij het ‘Twente Circulair Festival’ dat onlangs plaatsvond in het STORK paviljoen te Hengelo. Gedurende dit festival vonden tal van evenementen plaats die handelden over de ‘noodzaak naar een circulaire samenleving’.

Documentairemaker Rob Nijland onderzoekt in de documentaire de betekenis en de effecten van circulariteit op de toekomstige samenleving. Deelnemende partijen aan het festival zijn uitgebreid geïnterviewd; hierbij komen onderwerpen als houtskeletbouw, de recycling-industrie, maatschappelijk circulair ondernemen, textielverbruik en permacultuur uitgebreid aan de orde.


project.PSP
Twente Circulair : ‘noodzaak naar een circulaire samenleving’

Onlangs vond het ‘Twente Circulair Festival’ plaats in het STORK paviljoen te Hengelo. Als bureau hebben wij actief bijgedragen aan dit festival: hier vonden tal van evenementen plaats die handelden over de ‘noodzaak naar een circulaire samenleving’.

Documentairemaker Rob Nijland* onderzoekt in de documentaire de betekenis en de effecten van circulariteit op de toekomstige samenleving. Deelnemende partijen aan het festival zijn uitgebreid geïnterviewd; hierbij komen onderwerpen als houtskeletbouw, de recycling-industrie, maatschappelijk circulair ondernemen, textielverbruik en permacultuur uitgebreid aan de orde.

Wij nodigen u van harte uit voor de première van de documentaire ‘noodzaak naar een circulaire samenleving’ op vrijdag 13 december 2019 in het STORK Paviljoen te Hengelo.

*Over Rob Nijland : als documentairemaker heeft Rob sterke affiniteit met onderwerpen op het grensvlak van kunst, cultuur en maatschappelijke relevantie. Op een integere en bevlogen manier heeft Rob een samenhangende documentaire gemaakt met een geheel eigen signatuur die zal boeien en verbazen.

OPENING vrijdag 13 december / 16:00 uur door : Jan Wolters, oud Saxiondirecteur (o.m. de Academie voor Creatieve Technologie).


project.PSP
‘TURBOPROAT’ vrijdag om 15.00 uur in het STORK paviljoen

Als bureau zijn wij actief betrokken  bij het Twente Circulair Festival :

Op vrijdagmiddag zijn er korte, dynamische lezingen over circulariteit. Aan de hand van 20 slides van 20 sec spreken 7 vooraanstaande gasten zich uit over circulariteit. De presentaties zijn catchy, creatief en to-the-point, en soms ook hilarisch. https://www.twente-circulair.nl/

Gastheer Michiel de Wit introduceert de volgende gasten :

  1. Gerard ter Hofte; ‘Hof van Plastic’- ‘Plastic zwerfafval is geen afval, maar een grondstof’
  2. Arie Fokkink; ‘Green Grid Consultancy’ – ‘duurzame kleinschalige landbouw, permacultuur en voedselbossen’
  3. John Eijsink; ‘Carpe-Scientia en WitEijs’ – ‘maatschappelijk verantwoord bouwen’
  4. Karin Freriksen; ‘WISH3’ – ‘People, Planet, Profit’
  5. André Boone; ‘beeldend kunstenaar’ – ‘De natuur als voorbeeld’
  6. Maurice Evers; ‘de Paauw Plastic Recycling’ – ‘milieu verantwoord uw kunststof afval “aan het werk zetten” als waardevolle grondstof’
  7. Arend Jan Overbeek; ADS groep – ‘zuiverende kassen, circulariteit oppakken van ontwerp naar uitvoering’

De ‘TURBOPROAT’ begint vrijdag 25-10 stipt om 15.00 uur en wordt afgesloten met een netwerkborrel.

locatie STORK paviljoen, Lansinkesweg 1, Hengelo (parkeerterrein ROC van twente)


project.PSP
Twente Circulair Festival: in de krant

Het Festival krijgt veel publiciteit ! Vandaag een goed stuk in de Tubantia … meer info : zie https://www.twente-circulair.nl/


project.PSP
Twente Circulair Festival; Opening do. 10-10 om 16.00 uur

Als bureau zijn wij actief betrokken  bij het Twente Circulair Festival :

Twente Circulair Festival   www.twente-circuliar.nl

Festival over de noodzaak naar een circulaire samenleving

Het klimaat verandert. Het milieu raakt verder vervuild en de biodiversiteit verdwijnt. En wij blijven grenzeloos consumeren. We gaan over de grenzen van onze planeet. Nemen we nu onze verantwoording om deze ontwikkelingen stop te zetten en om te draaien? Willen we een leefbare wereld voor ons nageslacht achterlaten? Het Twente Circulair Festival laat op verschillende manieren zien hoe wij naar oplossingen zoeken, vinden en uitvoeren.


project.DWG
samenwerken

Architectuurbureau project.DWG werkt, in samenwerking met meerdere partijen, aan een breed scala van opdrachten. In dit geval wordt gewerkt, met collega architect André Beumers en stagiair Pim Ticheler, aan een opgave van collectief particulier opdrachtgeverschap te Almere.


project.SAX
Saxion studenten werken hard aan de eindpresentatie

Hard aan het werk in de ‘DWG dependance’

Jeroen Eenink, Jorn Westeneng & Thijs van Beek werken hard door aan hun eindpresentatie op Saxion. Zij hebben voor ons onderzocht hoe tijdelijke monumenten en pauzelandschappen beter als product in de markt gezet kunnen worden en waar de potentiële kansen liggen voor ons bedrijf. Daaraan gekoppeld hebben zij een drietal locaties in Hengelo onderzocht en daar reeds zelf een invulling aan gegeven.

1:100 studie maquette. HEEMAF terrein, Hengelo

Volgende week de eindpresentatie op het bureau, en de week daarop de openbare eindpresentatie van de vrije minor, leren innoveren in ’t Bölke te Enschede.