Categorie: Roombeek


project.REM
Wonen in een fabriek

wonen-in-een-fabriek-2-1op50
Schetsmodel 1:50

Hier wordt gewerkt! Een van de laatste kavels van geschakelde woningen aan de Lonnekerspoorlaan wordt een heuse woon-werkfabriek. Voor dit creatieve gezin zijn er met splitlevels een spannende interactie tussen woon en werkruimten gemaakt. Beneden een ontwerpstudio met eigen voordeur (belastingtechnisch een voordeel). Van beneden naar boven de royale woonkeuken, een loungeplatform, dakterras, slaapkamers en badkamer.

rem-model1op100
Schetsmodel 1:100

project.JUM
Ruimtelijk wonen

Onder “ruimtelijk wonen” verstaan wij een versmelting van functionaliteit, ruimtelijke beleving en zorgvuldige vormgeving. Onderzoekend middels ambachtelijke schetsmodellen en ontwerpsessies met opdrachtgevers ontstaat uiteindelijk een op maat gesneden en uiterst persoonlijk eindproduct. De kennis, creativiteit en bevlogenheid die het bureau rijk is garandeert “eigen & avontuurlijke” architectuur.

WWW_160616_JUM_blogProject.JUM, gecomplementeerd met een fraaie documentaire over deze woning,  is te bezichtigen tijdens de tentoonstelling ‘meer dan architectuur’ van 30-06 t/m 20-07 in Boekhandel Broekhuis. [ foto: Rene Fokkink ].

 

 project.KLM
Fraaie publicatie

MED_160223_blog

Deze woning op palen , gelegen in de wijk Roombeek te Enschede is opgenomen in de ‘atlas of european architecture’ !

Het boek is hier te verkrijgen : https://www.braun-publishing.ch/en/architecture/atlas-of-european-architecture.html

Meer info over dit huis, zie o.m. : project.KLM


project.PAT
Ontwerp Lonnekerspoorlaan

PAT_werkdoc.mcd

Dit ontwerp kenmerkt zich door een helder volume , met subtiel gekozen perforaties. Met name de hoekoplossing verbijzonderd het ontwerp. Hierachter zijn de ruimtes georiënteerd die, los van het gebruikelijke woonprogramma, de woonbeleving verbijzonderen; een extra hoge lounge ruimte, sauna en daaraan gekoppeld beschutte loggia. Onlangs hebben wij dit plan gepresenteerd bij de supervisor Pi de Bruin [ die het plan positief beoordeelde ].project.MAG
Huis Museumlaan Enschede opgeleverd

Michiel_de_WIT_ProjectDWG_Enschede_Museumlaan_MAG_150206_blog

Afgelopen week is deze fraaie villa aan de Museumlaan opgeleverd. Wij hebben ook mogen meedenken in het interieur ; de ontworpen meubelstukken worden momenteel vervaardigd. Architecteur, interieur , maar ook de terreininrichting ; alle onderdelen zijn in harmonie en als een geheel ontworpen.


project.MAG
Hoogste punt

Michiel_de_WIT_ProjectDWG_Enschede_Villa_Museumlaan_hoogste_punt

Afgelopen vrijdag was er ‘het hoogste punt’. Een belangrijk moment , dat traditioneel wordt gevierd met een biertje en karbonades. De contouren van de woning worden steeds duidelijker. Alles verloopt volgens plan en in januari wordt de woning opgeleverd.


project.MAG
Museumlaan stort verdiepingsvloer

Michiel_de_WIT_ProjectDWG_Enschede_Villa_Museumlaan_Nieuwbouw_DSC_3796

Onlangs is bij het huis aan de Museumlaan de verdiepingsvloer gestort. Constructief nogal een complex gebeuren qua uitkragingen. De contouren van het huis worden nu duidelijk, ook de kwaliteit van het verhoogde plafond. Wordt vervolgt ….