Categorie: Project.DWG
project.Z34
Südlager Panzer Haus [vergunning ingediend]

 

Z34-wonen-in-'t_vaneker

Z34 is in de winter van 1940/1941 in opdracht van de bezetter gebouwd. Het Zuidkamp (“Südlager”) werd ingericht voor de huisvesting van vliegend personeel. Dit gebouw diende als een van de kleinere legeringsgebouwen van hun soort en is in de oorlogsjaren gebruikt voor het onderbrengen van vliegers. Na de oorlog werd het gebruik als logiesgebouw voortgezet.

Z34 hebben we getransformeerd tot een hedendaags woonhuis – waarbij de bewoners in het landschap wonen en de bestaande bouw vanuit de aanbouw kunnen ervaren.


project.IBB
Energie neutrale ‘ik bouw betaalbaar’ woning

WWW_170505_IBBblog.png
De afgelopen jaren hebben wij meer dan honderd zogenaamde ‘Ik bouw betaalbaar’ woningen mogen ontwerpen, waaronder deze energieneutrale woning.project.LEZ
2-tal lezingen Academie van Bouwkunst & Kiwanies

Onlangs heeft Architect Michiel de Wit een 2-tal lezingen verzorgt :

  • ‘VERBEELDINGSKRACHT VAN [concept-] SCHETSEN/MAQUETTES’
    • Een gastlezing op de Academie van Bouwkunst te Arnhem , hierbij lag de nadruk op de kracht van schets [-maquettes] , boodschap is dat ondanks het 3D ontwerpgeweld het de eerste schetsen / concepten zijn die de ‘eigenheid’ van het product bepalen [ het lijkt er weleens op dat deze fase wordt overgeslagen ] . LEZ_170205
  • ‘WERKEN ROOMBEEK & HOGERE ARCHITECTUUR [?]’
    • Een lezing voor de Kiwanies Enschede , bij deze avondvullende lezing ging het eerste deel over het Roombeek te Enschede en de 30 projecten die het bureau hier over de jaren heen heeft mogen realiseren.
    • Het tweede deel handelde over de ‘drijfveren’ van Michiel de Wit en wat het hoogst haalbare doel in de architectuur is [?] ….