Categorie: Architectuur

project.Z34
Südlager Panzer Haus [vergunning ingediend]

 

Z34-wonen-in-'t_vaneker

Z34 is in de winter van 1940/1941 in opdracht van de bezetter gebouwd. Het Zuidkamp (“Südlager”) werd ingericht voor de huisvesting van vliegend personeel. Dit gebouw diende als een van de kleinere legeringsgebouwen van hun soort en is in de oorlogsjaren gebruikt voor het onderbrengen van vliegers. Na de oorlog werd het gebruik als logiesgebouw voortgezet.

Z34 hebben we getransformeerd tot een hedendaags woonhuis – waarbij de bewoners in het landschap wonen en de bestaande bouw vanuit de aanbouw kunnen ervaren.


project.IBB
Energie neutrale ‘ik bouw betaalbaar’ woning

WWW_170505_IBBblog.png
De afgelopen jaren hebben wij meer dan honderd zogenaamde ‘Ik bouw betaalbaar’ woningen mogen ontwerpen, waaronder deze energieneutrale woning.
project.Z34
Südlager panzer Haus

1:100 vormstudies

Hoewel een zeldzame vleermuis mogelijk de bouw vertraagd met zes maanden, gaan we ondertussen gestaag door met deze Duitse ‘bunker’ boerderij. Een tiental studies naar de aansluiting tussen de nieuw- en verbouw onthullen al vast de kwaliteiten van de aan te bouwen leefkeuken in ’t Vaneker heidelandschap.

detail 1:100 vormstudie

project.WOO
Daklandschap op de Boddenkamp

boddenkamp-daklandschap

Wat is er nou leuker dan naast je eigen broer wonen? Juist, ook nog een daklandschap met een barretje samen delen. Project.WOO is een groot dubbel blok van geschakelde woningen op de Boddenkamp dat afgelopen vrijdag het hoogste punt bereikte.

woo-boddenkamp-architect

De twee broers wonen naast elkaar, delen het daklandschap, maar hebben totaal verschillende plattegronden. Het is wachten tot de stijgers weg zijn en zichtbaar wordt hoe beide woningen verwant aan elkaar zijn, maar een totaal ander ruimtelijk spel spelen.

boddenkamp-architect